reklama

Kto po in vitro?

reklama
Tylko piwo, ktore na napisane 0% faktycznie nie ma alkoholu. Jesli pisza, 0,0% to tam po przecinku jest alkohol. Niewielka ilosc, ale jest, wiec lepiej sobie darowac.
Ale dlaczego? Przeciez oznaczenie 0.0% jest bardziej dokladne niz 0%. To znacze ze nawet w czesciach dziesietnych nie ma alko, a ostatnia liczba zakraglona przy analizie jest dopiero czesc setna. Teoretycznie moze byc np 0.01% alko.
A w 0% masz zaokraglenie juz w dziesietnych. Czyli tam teoretycznie moze byc alko np 0.1%.
W ogole wiekszosc piw jakie widzialam oznaczonych jako 0%, na etykiecie z tylu miala inf ze moze zawierac ponizej 0.5% alko..
Ale to tak z pktu widzenia przedstawiania wynikow analiz chemicznych, a na takiej podstawie producent deklaruje zawartosc skladnikow w swoim produkcie. Chyba ze sa jakies przepisy w branzy spozywczej gdzie piwo nazwane 0%jest inaczej zdefiniowane niz 0.0%?

Ostatnia edycja:
Uuu a co sie stalo wkurzyl cie za mocno ;)
Pozdrowienia dla meza niech wraca do zdrowia ;)
Oj on jest jakis inny niz wszyscy bo ja złego slowa na niego nie powiem, jest najcudowniejszym mężem na swiecie. Jak jestesmy ze soba już ze 16 lat w tym 6 po.slubie to poklucilismy sie tylko raz i wogole nic mi nie pozwala robic, we wszystkim chce mnie wyreczac choć jest mega przemeczony.

reklama
A jak tak duzo jesz to cie nie wzdyma? Bo ja cokolwiek nie zjem, np dzis salatke z kurczakiem tylko to zaraz brzuch mi rosnie jak balon :( Zobacz jak to kazda z nas inaczej przechodzi co :) Ale zobaczymy co mi sie jeszcze pojawi, na razie u mnie 5t2d ;)
nie bardzo, jak Cie wzdyma to zrezygnuj z ostrych przypraw i pij po posiłku a nie przed i w trakcie mi zawsze pomagało - chociaż teraz jest w porządku

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry