reklama

Kto po in vitro?

reklama
U mnie wyglądało to tak po torbieli miałam tab anty 21 i po 21 przeciągnięte jeszcze na 10 dni , potem od drugiego dnia cyklu estrofem 2 razy po 2 , i od 13 dnia cyklu dufaston lutinus estrofem i dzisiaj 18 dzień cyklu i transfer o 10:55 dostałam zastrzyk w pompie infuzyjnej na wyciszenie skurczy macicy , i o 12 miałam transfer i w czasie transferu nadal to leciało i po transferze jeszcze 30 min i leżałam po transferze godzinkę i wróciliśmy ;) a teraz biorę tak z rana estrofem 2tab do tego ,lutinus jedna, dufaston jedna ,prenatal uno jedna , eutyrox 25 mg , i pół tabletki od psychiatry i od dzisiaj wieczora acard :) a i do tego magnez b6 i nospe taki mialam plan na transfer i pełen luz wyjebka totalna hehe ;)
Jakie masz brac dawki progesteronu?

Dziewczynki dziś byłam na wizycie. No więc cud nadwiślański rośnie i już widać rączki i nóżki choć 7 tydz.1 dzień. Dostałam skierowanie na nfz na wszystkie badania genetyczne na kopernika ze względu na wiek. Tsh do kontroli bo skoczyło na 2.9. I zwiększyć eutyrox do 50.
AAAAAAAA!!!!!!!! Wspaniale!!! Dawaj teraz te śliczne fotki!!! :)

Laski o co kaman z tym tsh? Dlaczego to takie istotne w ciazy?
Nieleczona niedoczynność tarczycy (czyli zbyt wysokie tsh) może mieć bardzo poważne skutki da ciąży, m.in. problemy z rozwojem mózgu płodu, przedwczesny poród, na początku ciąży - poronienie.
Niedoczynność tarczycy utrudnia też w ogóle zajście w ciążę, chociaż tu chyba ewenementem na skalę światową jet moja bratowa, która zaszła "od strzała", a nawet można to nazwać "wpadką" w noc poślubną przy tsh ponad 26;)

Nieleczona niedoczynność tarczycy (czyli zbyt wysokie tsh) może mieć bardzo poważne skutki da ciąży, m.in. problemy z rozwojem mózgu płodu, przedwczesny poród, na początku ciąży - poronienie.
Niedoczynność tarczycy utrudnia też w ogóle zajście w ciążę, chociaż tu chyba ewenementem na skalę światową jet moja bratowa, która zaszła "od strzała", a nawet można to nazwać "wpadką" w noc poślubną przy tsh ponad 26;)
Czyli dlatego lekarz na ostatnirj wizycie w klinice sprawdzal moje tsh i sie pytal czy cos biore. Mialam 2.04. Moj endo twierdzi ze w ciazy ma byc ponizej 2.5. I poki co nic mi na to nie daje.
A tsh bada sie na czczo?

AAAAAAAA!!!!!!!! Wspaniale!!! Dawaj teraz te śliczne fotki!!! :)
Ni hu hu nie umiem. Ale obiecuję że w marcu się nauczę i od razu portretowe wkleję;) Japonki mnie ominą muszę sobie jakieś kurciowe kalosze sprawić, bo nie jest lekko a co dopiero będzie:szok:Jessu dziewczyny czy wy też macie taki meksyk tylko się nie skarżycie czy ja już za stara na prokreację?

Ni hu hu nie umiem. Ale obiecuję że w marcu się nauczę i od razu portretowe wkleję;) Japonki mnie ominą muszę sobie jakieś kurciowe kalosze sprawić, bo nie jest lekko a co dopiero będzie:szok:Jessu dziewczyny czy wy też macie taki meksyk tylko się nie skarżycie czy ja już za stara na prokreację?
eeeejjjjj :P nie gadaj tylko cykaj fotkę fotki, zrób screenshota i wrzucaj :) szkoda, żeby świat nie ujrzał takich zdjątek z takiego sprzętu :D
Btw - nie wiesz czy w tym roku Inga była już na urlopie czy dopiero się wybiera? Bo zawsze jakoś w lipcu wyjeżdżali :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry