reklama

Kto po in vitro?

oooooo to Cię @Biedroneczka83 dopadło ;/
A mówili, że będzie tak mało jajeczek, a tu teraz jajek full plus do tego hiperka ..

Tak ale warto było się nacierpieć, chociaż połowa komórek była tylko dobra i te dobre co wzięli do laboratorium nie wszystkie dobrze się zapłodniły - w rezultacie mamy 4[emoji221][emoji221][emoji221][emoji221]małe biedroneczki w zamrażalce. ;) ciekawe co lekarz wymyśli i jak zarządzi przelotemBiedronków do mamy biedronkowej. [emoji4][emoji4]

reklama
Dziewczyny przyszły mi kolejne wyniki badań zleconych przez naszego cudotwórcę. Jesteście się coś w stanie wypowiedzieć w ich temacie... bo ja bladego pojęcia nie mam o co chodzi...;/
upload_2018-7-31_18-23-13.png

Załączniki

• upload_2018-7-31_18-23-13.png
    upload_2018-7-31_18-23-13.png
    56,7 KB · Wyświetleń: 412
Tak ale warto było się nacierpieć, chociaż połowa komórek była tylko dobra i te dobre co wzięli do laboratorium nie wszystkie dobrze się zapłodniły - w rezultacie mamy 4[emoji221][emoji221][emoji221][emoji221]małe biedroneczki w zamrażalce. ;) ciekawe co lekarz wymyśli i jak zarządzi przelotemBiedronków do mamy biedronkowej. [emoji4][emoji4]
@Biedroneczka83 nasze marzenia warte są każdego cierpienia! :)
Najważniejsze abyś teraz szybko doszła do siebie i wracała w kolejnym cyklu po małe bedroneczki :):):)

Kochana podziwiam Cię za dwój mega pokład pozytywizmu i mega dużo uśmiechu w całej tej sytuacji :):)
Myślę, że jesteś jedną z tych z których należałoby brać przykład :)

Ta co w nicku nie ma pozytywnej energii...[emoji4][emoji4]
A poważnie to każda z nas jest inna i każda przeżywa różne sprawy. Ja zawsze staram się szukać tych dobrych stron - cycki do przodu i ku przeznaczeniu!!!!
A płace tyle lat ZUS to sobie wreszcie na koszt Państwa poleżę, oszczędzę wodę w domu i do tego odpocznie mi organizm od hormonów więc może lepiej biedroneczkom będzie wylądować. [emoji4]

No cykl perski to 4 książki, a jest jeszcze parę :-) ja mam teraz "Jestem żoną szejka" i "Byłam służącą w arabskich pałacach". Oprócz tych polecam "Złodziejka książek" właśnie kończę :p coś zupełnie innego. Wypożyczyłam też "Duchy Jeremiego", ale do tego sięgnę jak się uporam z tą całą resztą heh
Ja od czasów studiów mam faze na czytanie książek o tematyce arabskiej więc od kilku lat nałogowo kupuję książki, bo niestety u nas w bibliotece takowych nie posiadają. Myślę, że jak synuś przyjdzie na świat to nie będzie czasu na czytanie :D

Ostatnia edycja:
Szczerze powiem że nie wiem. Teraz sikłam znów żeby zobaczyć czy może ciemnieje. Ale biała biel jak nie wiem. Nawet cienia nie ma. Wiec to chyba jednak był zastrzyk.
I chyba przestanę zgrywać chojraka i poczekam do czwartku.
To trzymam kciuki żeby w czwartek była okrąglutka beta. Ja to tych sikaczy nienawidzę. Kusi to jak nie wiem. Dzisiaj też chciałam sprawdzić czy jest ładniejsza kreska i wyszła biała biel. W dwóch kolejnych też. Beta chyba by tak szybko nie wyparowała...Co się człowiek niepotrzebnie przez własną głupotę nastresuje to jego. :szok:

Ja od czasów studiów mam faze na czytanie książek o tematyce arabskiej więc od kilku lat nałogowo kupuję książki, bo niestety u nas w bibliotece takowych nie posiadają. Myślę, że jak synuś przyjdzie na świat to nie będzie czasu na czytanie :D
Ja chodziłam na spacery z audiobookami. [emoji4]

Kochane wytłumaczycie mi dlaczego się zostawia do 5 ? żeby zaobserwować wzrost? I ile komóreczek powinno być na każdym etapie.
U nas trójki wszczepiają, trójki zamrażają więc nie mam takiej wiedzy a chcę wiedzieć za co mam kciuki u naszej Dżoasi trzymać.
[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji255][emoji255][emoji255][emoji255][emoji255]

Jeszcze jakby ktoras miała czas napisała mi jak przebiega przygotowanie do krwiottansferu - dodam ze ja nie ewouluję - jaja [emoji505][emoji505][emoji505][emoji505][emoji505]mi nie dojrzewają i damę w kurki się nie zamieniają [emoji215][emoji215][emoji215][emoji215].
A co do krio,to u mnie to wyglądało tak,że od 2 dnia cyklu brałam estrofem,a od chyba 5 estrofem plus encorton. 10dc byłam na podglądzie endometrium,lekarz zdecydował,że jest ok grubość i włączył dodatkowo lutinusa na 3 dni przed transferem i neoparin.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Hej, dziewczyny
Rzadko się odzywam, ale śledzę was pilnie, gratuluję tym, które doczekały się pozytywnych bet :)
W czwartek podchodzę do transferu. Nie wiem, czy pamiętacie, ale u mnie jest problem z dostaniem się do macicy, w międzyczasie zrobili mi mały zabieg i jest lepiej, ale nie obędzie się bez narkozy. Czyli przytulę we śnie moje dwa śliczne skarby.
W każdym razie chciałam wam podziękować, bo dziś wyprosiłam u mojej pani doktor heparynę, encorton, atosiban, skopolan, a nawet była skłonna do intralipidu, mimo że nie przebadałam się immunologicznie. Wszystko dlatego, że naczytałam się waszych wpisów i wiedziałam, jak z nią rozmawiać, jakich argumentów użyć. Także wielkie dzięki, wasza wiedza jest imponująca :)
Muszę przegrzebać forum wstecz w takim razie i poszukać wskazówek jak rozmawiać z lekarzem, bo ja też chcę się obstawić najlepiej jak się da [emoji4] Chyba, że uchylisz rąbka tajemnicy jakimi argumentami wyprosiłaś [emoji4]

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry