Mieciu85
Fanka BB :)
A jak jest ze spasmolina? Tez to samo wiecie moze?Link do: Prawda o Nospie - czy ją znacie? - Ciąża i poród - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl
Odnosnie waszej dyskusji, stary artykul niestety pokrywajacy sie z prawda![]()
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
A jak jest ze spasmolina? Tez to samo wiecie moze?Link do: Prawda o Nospie - czy ją znacie? - Ciąża i poród - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl
A widzisz czyli ja skromna pani psycholog postawiłam trafną hipotezęLink do: Prawda o Nospie - czy ją znacie? - Ciąża i poród - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl
Wlasnie dodzwonilam sie do dr G-K, bo dr G i P-A nie odbierali wiec lecialam juz po liscieKurna nienie mam tej kartki z nr do dr Czerwinskiej![]()
Ja bym zadzwonila do lekarza dyzurujacego i spytala czy ewentualnie masz dolozyc lutinus np 3x1 lub 2x1 do tego wszystkiego co juz bierzeszDziewczyny poradzcie cos madre glowy bo wlasnie rozmawialam z koordynatorka i troche mi zabili klina, oprocz tego jestem troche wkurzona ich podejsciem. Odnosnie mojego progesteronu, aktualnie biore crinone x 2 i duphaston 3 x 2. Koordynatorka powiedziala, ze 'zlapala lekarza na korytarzu' i tak w pospiechu powiedzial, zebym od jutra zamienila crinone x 2 na lutinus 3 x 2. Dr nie odniosl sie w ogole do mojego pytania czy lek wychodzi w krwi bo krotka rozmowa z lekarzem odbywala sie jak to sama koordynatorka okreslila 'w biegu'. Wiec teraz mam taka sytuacje, przyjmuje crinone przy ktorym nie mam plamien i beta rosnie ladnie. Mam w zapasie 4 opakowania lutniusa z poprzedniego transferu, ale mam schize bo ostatnio mialam plamienia w trakcie przyjmowania lutinusa, no i transfer byl nieudany, wtedy jak sprawdzalam progesteron 12 dpt byl 7.93 wiec wyzszy ale tez szalu nie bylo. Wiec teraz pytanie zastosowac sie do tej konsultacji 'w biegu' czy dalej brac crinone, czy moze do lekarza dyzurujacego zadzwonic jeszcze i osobiscie zapytac, @misis czy dr Cz jest zawsze lekarzem dyzurujacym? Co myslicie zeby z z tym fantem zrobic? Boje sie zmieniac zeby czegos nie spieprzyc, bo beta przyrasta i nie plamie.
Dzieki Gosiu, wlasnie rozmawialam z lekarzem tak jak powyzej napisalam i kazala jednego dupka dolozyc i lutinusa nie dotykac. Bede miala przy sobie ten lutinus w razie czego moge jeszcze to dolozyc jak bedzie plamienie, a o prolutex czy jego odpowiednik tutejszy zapytam lekarza na wizycie zeby miec cos w razie w.Ja bym zadzwonila do lekarza dyzurujacego i spytala czy ewentualnie masz dolozyc lutinus np 3x1 lub 2x1 do tego wszystkiego co juz bierzesz
Ja też gdzieś się natknęłam na takie opinie. Noe pamiętam tylko, ktory z lekarzy lub fizjoterapeutów mi o tym mówił. Głównie chodziło o 2 i 3 trymestr ciąży.co do tej nospy to znalazłam gdzieś na necie na jakimś forum info, że powoduje zburzenia napięcia mięśniowego u dzieci... co by się generalnie z tymi moimi obserwacjami zgadzało... bo słabe napięcie mięśni buźki opóźnia rozwój mowy
Ja do 7tc bralam 3x2 i jesten teraz przerazonaJa też gdzieś się natknęłam na takie opinie. Noe pamiętam tylko, ktory z lekarzy lub fizjoterapeutów mi o tym mówił. Głównie chodziło o 2 i 3 trymestr ciąży.
Salbutamol jest starym lekiem na astmę. Skutki uboczne to przede wsxtstkim drgania mięśni. Moja córeczka zażywała i ją trzęsło. Pediatra z jana pawła kazał odstawić że to stary lek, dziadostwo i jego nowsza i doskonalsza wersja to ventolin.Od lekarza nic takiego nie slyszalam, ale od pan z apteki. Jedna nie chciala sprzedac mi nospy jak wspomnialam o transferze, bo rzekomo w ciazy sie nie powinno brac a juz napewno nie ta mocniejsza nospe. W Dr Max tak mi mowily panie. No ale jezeli lekarz zapisywal to juz nie wiem
Co to Sambutamol? Nie znajduje mi nic procz Salbutamolu, ale to na astme jest.