reklama

Kto po in vitro?

reklama
A długo czekałaś na durgi transfer, po 1miesiącu? A po ilu dniach wykonywałaś pierwszą bete? Mam mieć podawane dwie blastki 5 dniowe podczas jednego transferu. Boje się :( Bo jak nic nie wyjdzie to na nowo stymulację będę musiała zacząć, a po stymulacji transfer mialam odroczony o dwa miesiące :( Nie mam już więcej zamrożonych zarodków, 4 pozostałe przestały się rozwijać w 4 dobie :( mam tylko te dwa :(

Chcialam od razu podchodzic do nastepnego, ale mi w klinice kazali zrobic badanie immunologiczne 8tyg po nkeudanym transferze, pozniej 3 tyg czekania na wyniki, w miedzyczasie zrobilam szersza diagnostyke immunologiczna na wszeki wypadek na wlasna reke i tak zeszlo dokladnie 4 miesiace. Przy 5 dniowym tym razem robilam bete 9dpt. A nie rozwazalas transerowac po jednym skoro macie dwa zeby rozlozyc szanse i zarazem ryzyko?

Tak nam lekarz zalecił żeby podać dwa, teraz mam stresa :)

To juz bardzo indywidualna decyzja, moze jeszcze porozmawiaj z lekarzem o za i przeciw jesli masz jakies watpliwosci. Ja balam sie tracic po2 zarodki jakby ze mna cos nie gralo wiec rozlozylam sobie to na wiecej szans. Z drugiej strony blizniaki byloby nam ciezko ogarnac majac juz 1 dzieciaczka, ale gdybysmy nie mieli to pewnie bysmy bardzo chcieli ;)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry