reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Musze wam opowiedzieć o dialogu mojego m na temat podania dwóch zarodków (pewnie mało która pamięta ale on jakoś nie był chętny do podania dwóch )
Lekarz:ile zarodków podajemy?
Ja : dwa
Lekarz czeka na potwierdzenie od m;)
M:no tak tak , dwa
Lekarz: ale wiedzą państwo ze to skutkuje dużym prawdopodobieństwem ciąży mnogiej ?
M: damy radę
:biggrin2::biggrin2::biggrin2:
powiem wam że jeszcze nigdy nie czekałam z utęsknieniem na koniec urlopu tak jak teraz:biggrin2: świadomość że po 7miesiącach znowu transfer bezcenna :biggrin2:
Mocne kciuki zeby to byl TEN transfer kochana [emoji110][emoji110][emoji9][emoji9][emoji173][emoji173]

reklama
Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!
Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.
[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]nie puszczamy za wgryzanie się kropkw w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* [emoji173]
SIERPIEŃ to miesiąc miłości, życzymy każdej z Was małej- wielkiej miłości pod sercem .
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*
Shake it up baby, twist and shout :)
Będzie sie działo

Link do kalendarza:
Link do: Kalendarz

2018-09-03 Agonia777 wizyta przed crio
2018-09-03 Monika2311 transfer !! [emoji110][emoji110]
2018-09-04 annemarie wizyta przed transferem
2018-09-04 RedHotChiliPepper28 podglądanie maluszka [emoji173]️
2018-09-06 Barburka podglądanie maluszka [emoji173]️
2018-09-06 Szczescie1986 transfer !! [emoji110][emoji110]
2018-09-06 martuska09 podglądanie maluszka [emoji173]️
2018-09-07 chlopkers wizyta u gin prowadzacego ciążę
2018-09-08 Iskra_82 termin porodu
2018-09-10 lafantynka podglądanie maluszka [emoji173]️
2018-09-11 RedHotChiliPepper28 podglądanie maluszka [emoji173]️
2018-09-11 Pralinqa wizyta przed rozpoczęciem stymulacji
2018-09-12 chlopkers wyniki Nifty i podglądanie maluszka [emoji173]️
2018-09-12 nadziejaprzedewszystkim termin porodu
2018-09-17 tina35 pierwsza wizyta u Lewego
2018-09-20 Gosia892 wizyta u gin prowadzacego ciążę
2018-09-22 RedHotChiliPepper28 termin porodu
2018-09-29 Barburka termin porodu
2018-09-30 shaggy termin porodu
2018-10-19 Maryanka termin porodu
2018-11-01 mmileczkaa termin porodu
2018-12-11 Malinka1989 termin porodu
2018-12-12 tamiza termin porodu
2018-12-19 limoncia1 termin porodu
2018-12-26 ona232 termin porodu
2019-01-01 Pat1980ka termin porodu
2019-01-04 Netiaskitchen termin porodu
2019-01-17 Gosia892 termin porodu
2019-01-21 Koniczyna82 termin porodu
2019-02-14 redferrari termin porodu

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Pod Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać znajdziesz instrukcję :)
Kochana dopisz mnie 27.09 wizyta u gin prowadzacego
4.10 badania polowkowe

A powiedzcie prosze, czy ma sens robic obok bety progesteron i estradiol? Tym bardziej, ze progesteron bylby po godz zazycia dwoch tabletek lutinusa.
Felia, dla mnie i lekarza mialo to zawsze sens, ja mialam spokoj i wiedzialam na czym stoje, lekarz , jak trzeba bylo korygowal leki. Po to sie to w sumie robi, chociaz tyle samo ma to zwolenniczek co przeciwniczek tutaj❤️

Cześć Dziewczyny,
@Agonia777 trzymam kciuki za zielone światło na wizycie, powodzenia. [emoji110][emoji110][emoji110] Daj znać później kiedy będzie transfer. :*
@Monika 2311 mocno zaciskam kciuki za owocny przelot do bazy. Oby kropek został z Tobą na długie miesiące pięknej, spokojnej ciąży. [emoji110][emoji110][emoji110]

Miłego dnia. :D :*
Kochane powodzenia Gosiu samych dobrych informacji :) Moniczko mocno zaciskaj nozki i nie puszczaj kropka przez 8 miesiecy. Felia bety na wysokosciach [emoji110][emoji110]

A wszystkim pozostalym kolezankom zycze milego slonecznego dnia

Musze wam opowiedzieć o dialogu mojego m na temat podania dwóch zarodków (pewnie mało która pamięta ale on jakoś nie był chętny do podania dwóch )
Lekarz:ile zarodków podajemy?
Ja : dwa
Lekarz czeka na potwierdzenie od m;)
M:no tak tak , dwa
Lekarz: ale wiedzą państwo ze to skutkuje dużym prawdopodobieństwem ciąży mnogiej ?
M: damy radę
:biggrin2::biggrin2::biggrin2:
powiem wam że jeszcze nigdy nie czekałam z utęsknieniem na koniec urlopu tak jak teraz:biggrin2: świadomość że po 7miesiącach znowu transfer bezcenna :biggrin2:
Ja po 5 i tez wiecznosc❤️

Hej kochane :-) :) właśnie wróciłam z urlopu odrazu na wizytę :laugh2: więc tak endometrium mam powyżej 10 mm lekarz powiedział że super zareagowałam na estrofem.
Transfer 10.09 dwa zarodki z moich najlepszych klas:biggrin2::biggrin2::biggrin2:
Postaram się nadrobić Was ale może być ciężko,
@Biedroneczka83 kochana widzę ze Ty już po transferze i lada dzień betujesz wiec trzymam ✊✊✊✊✊✊ oby się udało
Kochane tym którym się udało gratuluję :biggrin2:
Życzę Wam miłego dzionka :biggrin2:
Moze w tym samym dniu wyladujemy na fotelu Meg:D

@Ozis, ja to raczej pazdziernik jak wszystko dobrze pojdzie z immunosupresja

@Kurcia, te polskie zabielane zupy! Ja ogolnie malo zup jem i nie lubimy smietany a wiec z tym mam spokoj, dla mnie najczesciej to chyba z cukrem bo jego tez probuje ograniczyc, nawet ten naturalny. Sery, jogurty odstawilam bez problemu! Najwiekszy dla mnie problem to chleb ale juz to tez ogarnelam. Ja glownie jem salatki i mieso, wszystko tylko z oliwa albo roznego typu olejami, ogolnie zadnego przetworzonego posilku. Najlepsze moje danie to salatki :) Duzo buraczkow jem ostatnio, wszedzie je wkladam gdzie sie da!

@Niezapominajka2018, trzymac bede kciuki!! Nigdy nie wiadomo z hiperka, a wczesniej mialas? Ktora to procedura u Ciebie?

@annemarie, wspaniale!! Juz niedlugo! [emoji106]

@Olk@24, no moze sie uda wspolnie!! A co Ci powstrzymuje, czekasz na kolejny cykl czy jak?

@Felia, swieta prawda co napisalas o tych lekach. To co teraz jest w pozywieniu teraz to doslownie ciezko uwierzyc!! Przez to tez te wszystkie choroby sie rozmnazaja na swiecie, wliczajac nieplodnosc :( Dlatego jest mega wazne jest zdrowo! @Ozis, otworz wedzarnie to bedziesz nam dobrocie przesylac! Ja nawet do Szwajcarii poprosze [emoji12]
Czekam na wyniki biopsji czy z moim endometrium wzytsko ok , jeśli tak to czekamy na @ i transfer jeśli nie to chyba znowu łyżeczkowanie

Felia, dla mnie i lekarza mialo to zawsze sens, ja mialam spokoj i wiedzialam na czym stoje, lekarz , jak trzeba bylo korygowal leki. Po to sie to w sumie robi, chociaz tyle samo ma to zwolenniczek co przeciwniczek tutaj❤️
U mnie tak samo, zawsze te dwa hormony były sprawdzane - co jak co, ale są one kluczowe i dziwne jak lekarze ich nie kontrolują.

reklama
Po wizycie u lekarza, troszkę spokojniejsza i czekam na rozwój dalszej sytuacji, w piątek kolejne USG. Ten lekarz to się ze mną- panikara straszna ze mnie :) Beta: 7dpt: 60,87 9dpt: 162, 13dpt: 432,60 i dzisiejsza: 17dpt: 1371 i widać już pęcherzyk, tylko nie wiadomo czy coś tam będzie w środku, modle się żeby tak :)

Do góry