reklama

Kto po in vitro?

reklama
Witajcie!!!
Podczytuje Was z krzaków juz od kilku miesięcy i tak czaję się żeby napisać, ale widzę ze przyjmujecie nowe dziewczyny z otwartymi ramionami, wiec mam nadzieje ze i mnie przygarniecie?!
Ja lecze sie w medycznym trzecim swiecie (tak to ktoras z Was ostatnio okreslila) czyli w UK i juz szlag mnie trafia... 1.5 roku temu mialam pierwsza nieudana procedurę ivf i od tego czasu ciagle na cos czekam... Mam tu refundowane 3 pelne podejscia. Teraz zastanawiam sie czy nie olac tego wszystkiego tutaj i podejść do kolejnej stymulacji w Polsce.
I tu mam pytanko do Was dziewczyny. Prosze napiszcie mi czy w Polsce mrozi sie slabsze zarodki? Mam na mysli klase BC, CC
Mi z pierwszej stymulacji zadnych zarodkow nie mrozili. Mialam podany 4AA. Ostatnio pielegniarka mi pokazywala rozpiske embriologa i w 3 dobie mialam 7zarodkow 8komorkowych i 1 7komorkowy a w 5 dobie wlasnie tylko 1 4AA a reszta BC itp Powiedzieli ze mroza tylko te najlepszej jakosci. I to mnie troche dreczy bo widzialam ze jedna z dziewczyn ostatnio pisala ze ma bliźniaki ze slabszych zarodkow. Dodam ze u nas problemem jest przede wszystkim slabe nasienie.
Prosze napiszcie co o tym myslicie.
Witaj j rozgosc sie ;)
W polsce mroza wszystkie zarodki ktore przezyly i z tych slabszych czesto sa ciaze a z tych super super nie. Ja mam na zimowisku jeszcze 2 bable i jeden z nich to 3bc

2 zarodki. Grudniu tez dwa. Beta rosla normalnie, byl pecherzyk, ale przez kilka dni po pecherzyku byly krawienia i skurcz i doszlo do poronienia. Dlatego teraz bedziemy zyli z dnia na dzien, bez planow na przyszlosc.
Rozumiem kochana, to jest wszystko takie nie pewne, wszystkie drżymy o każdy szczegół, tak wiele może się wydarzyć. Ale beta cudna- ja mialam dwa razy mniejszą niż Ty w tym dniu :)

reklama
Mam reszte wynikow, co wy na to:
Estradiol 247,00 pg/ml
Progesteron 32,45 ng/ml

Badania wykonano o godz 10, o 9 bralam lutinus 2 tabl., estrofem & progesteron po jednej tabl o 6:30.
Myslicie ze ok?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry