reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Witajcie!!!
Podczytuje Was z krzaków juz od kilku miesięcy i tak czaję się żeby napisać, ale widzę ze przyjmujecie nowe dziewczyny z otwartymi ramionami, wiec mam nadzieje ze i mnie przygarniecie?!
Ja lecze sie w medycznym trzecim swiecie (tak to ktoras z Was ostatnio okreslila) czyli w UK i juz szlag mnie trafia... 1.5 roku temu mialam pierwsza nieudana procedurę ivf i od tego czasu ciagle na cos czekam... Mam tu refundowane 3 pelne podejscia. Teraz zastanawiam sie czy nie olac tego wszystkiego tutaj i podejść do kolejnej stymulacji w Polsce.
I tu mam pytanko do Was dziewczyny. Prosze napiszcie mi czy w Polsce mrozi sie slabsze zarodki? Mam na mysli klase BC, CC
Mi z pierwszej stymulacji zadnych zarodkow nie mrozili. Mialam podany 4AA. Ostatnio pielegniarka mi pokazywala rozpiske embriologa i w 3 dobie mialam 7zarodkow 8komorkowych i 1 7komorkowy a w 5 dobie wlasnie tylko 1 4AA a reszta BC itp Powiedzieli ze mroza tylko te najlepszej jakosci. I to mnie troche dreczy bo widzialam ze jedna z dziewczyn ostatnio pisala ze ma bliźniaki ze slabszych zarodkow. Dodam ze u nas problemem jest przede wszystkim slabe nasienie.
Prosze napiszcie co o tym myslicie.
Witamy [emoji173]
To co piszesz to faktycznie inny świat... nie rozumiem dlaczego takich zarodków nie zamrozili...
Nasza @Walcząca o szczęście miała zarodki 1BB 1AA chyba ... W każdym bądź razie oznakowane 1 i je zamrozili... później po rozmrozeniu ruszyły a teraz cieszą oczy i serca rodziców i wszystkich dookoła dwie piękne dziewczynki ;-) [emoji173]

2 zarodki. Grudniu tez dwa. Beta rosla normalnie, byl pecherzyk, ale przez kilka dni po pecherzyku byly krawienia i skurcz i doszlo do poronienia. Dlatego teraz bedziemy zyli z dnia na dzien, bez planow na przyszlosc.

@Felia, to tak jak u mnie w grudniu. Robilas cos w miedzy czasie? Jakies zmiany przy tym podejsciu?

reklama
Dziewczyny, mam dobre wiesci!!! [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173] Dzwonili do mnie wlasnie z wynikami Nifty. Wszystko ok z dzieckiem, jest calkowicie zdrowe pod wzgledem genetycznym [emoji173][emoji173]
Ale jestem troche rozczarowana, bo lekarze nastawiali mnie przy wczesniejszych usg na dziewczynke (o ktorej cale zycie marzylam[emoji7]), a jednak z badan genetycznych wychodzi, ze nosze pod sercem chlopca[emoji87] Przynajmniej z imieniem nie bedzie problemu, pewnie nie pamietacie, ale z dziewczynka mielismy domowa kosc niezgody [emoji6] natomiast z imieniem dla chlopca zgadzamy sie przy kazdej propozycji [emoji4] obecnie stanelo, ze nasz syn to Igor lub Borys [emoji4] zobaczymy czy nam sie nie pozmienia za tych kilka miesiecy [emoji38]
Super wiadomosci ze dziec jest zdrowy jak ryba [emoji179][emoji179] i jaka niespodzianka z plcia maly psotnik zrobil rodzicom psikusa

Do góry