reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja przechodzilam przez immunosepresje w czerwcu (wiec taki malo infekcyjny miesiac) i normalnie chodzialam do pracy. Zrezygnowalam z komunikacji publicznej (na szczescie mam w miare blisko do pracy) oraz jakichkolwiek zakupow w galeriach/marketach. Bylam tez umowiona z moim szefem, ze w razie czego moge pracowac z domu.
We wrzesniu roznie bywa, u mnie w pracy dalej nie ma sezonu infekcyjnego, nie wiem jak u ciebie. A masz mozliowsc pracy z domu? To moze byc najlepsza opcja.
Ty tez masz to ryzyko, ze dziecko moze cos przyniesc z przedszkola, wiec musisz sie bardziej chronic przed zarazkami

tak mysle ze w pierwszym tygodniu zobacze jak praca z domu na 50% zadziala, zwolnienie na 50% to wezme na pewno tylko zastanawialam sie co z druga polowa zrobic!

tak mysle ze w pierwszym tygodniu zobacze jak praca z domu na 50% zadziala, zwolnienie na 50% to wezme na pewno tylko zastanawialam sie co z druga polowa zrobic!

A nie masz mozliwosci potem 100% z domu? U mnie nie byloby z tym problemu, bo moj szef woli jak jednak ktos pracuje (wszystko jedno czy z domu czy z biura) niz idzie na zwolnienie.
Nawet ostatnio sam mi zaproponowal, ze moge czesciej pracowac z domu, bo widzi, ze biegam po lekarzach (jeszcze nie wie o ciazy)
Ogolnie po wprowadzeniu w mojej firmie mozliowsci pracy z domu ilosc zwolnien lekarskich spadla o 20% ;)

Już po podglądaniu. Ponoc ale nie do konca do pewne MAŁA ma się świetnie heh tak na 90 procent dziewczynka. ma prawie 9cm i jest bardzo ruchliwa nie dało się żadnej fajnej foci zrobic. Cały czas zgodnie idzie 14+6 .Od kiedy jestem w ciąży przytyłam 0,8 kg :D Wyniki książkowe , troszkę mogę odsapnąc o_O
Ale super [emoji173][emoji173][emoji173] dzidzius zdrowy i jeszcze dziewczynka [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]
Rosnijcie zdrowo kochane [emoji9][emoji9][emoji9][emoji9][emoji9]

reklama
Dziękuję za cenną poradę[emoji4]

Moja lekarka wielu rzeczy niestety nie mówi, dzisiaj 2dpt i rano czułam że coś tam mam skurczone i zaciśnięte w środku pomimo próby zluzowania brzucha. Po kontakcie z dr okazało się że tak może być o żeby wziąść nospe. Świetnie tylko szkoda że wcześniej nie uprzedzila...

Zatem mam drogie dziewczyny drugie pytanie: czy nospe bralyscie tylko doraźnie czy tez stale dawki w ciągu dnia zapobiegawczo? Czy może magnez w dawce dziennej 400 mg- Tak jak napisała @gosia321 wystarczy zamiast nospy?

Jestem totalnie zielona a na moja lekarka średnio mogę liczyć więc będę wdzięczna za pomoc [emoji5]

Ja bralam magne b6 x 3 a pare razy doraznie spasmoline, to tak dziala jak nospa.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry