reklama

Kto po in vitro?

Ja na gonapeptylu mogłabym być całe życie :p Jak mi przysadka nie pracuje to się lepiej czuję, bo tak to skubana robi co chce ;)
A najgorsze bylo to diphedreline raz w miesiacu zastrzyk ktory blokowal okres na miesiac nralam je trzy. Mialam takie bole stawow kosci i zyl ze wyladowalam na sor z podejrzeniem zakrzepicy i te uderzenia goraca jak by bomba atomowa wybuchla

reklama
Felia,
jesli to dobrze rozumiem... mialas 2 blastki z czego na usg , zobaczylas pecherzyk z dwoma cialkami zoltymi. Czyli tylko jedna sie zaimplantowala i dodatkowo podzielila. Na drugim usg widzialas juz tylko jedno cialko zolte w pecherzyku?
Zgadza sie bo sie poglubilam ?

Poronienie od za duzej dawki progesteronu? Czy zle to zrozumialam?
Nie, przypuszczam ze motylkowi chodziło o to że duphaston stosowany jest w poronieniach zagrażających. Coś takiego jak poronienie od zbyt dużej dawki progesteronu nie istnieje.
Rozumiem, ze bierzesz progesteron 3 x 200 doustnie? A lutinus masz zlecony dopochwowo?
Aplikowałabym lutinus doodbytniczo - da radę spokojnie i też się wchlonie, śluzówka to sluzówka. Prolutex 1 x na dobe podskórnie. Weźmiesz dzis i jutro i mam nadzieję jutro wyjasnisz betą sytuację.
W tej sytuacji już nie dobierałabym duphastonu, jesli dolożysz prolutex. Bezwzględnie leż. Sprawdź betę jak najszybciej.
Jeśli miałaś podane dwie blastki, a jest jeden pęcherzyk, to jest możliwość, że poroniłaś jeden. Drugi widocznie się podzielił, skoro są 2 ciałka żółte. Nie wygląda to dobrze, ale może ten jeden będzie się trzymał mocniej! Myślami z Tobą. Beta wyjaśni.

Nie, przypuszczam ze motylkowi chodziło o to że duphaston stosowany jest w poronieniach zagrażających. Coś takiego jak poronienie od zbyt dużej dawki progesteronu nie istnieje.
Rozumiem, ze bierzesz progesteron 3 x 200 doustnie? A lutinus masz zlecony dopochwowo?
Aplikowałabym lutinus doodbytniczo - da radę spokojnie i też się wchlonie, śluzówka to sluzówka. Prolutex 1 x na dobe podskórnie. Weźmiesz dzis i jutro i mam nadzieję jutro wyjasnisz betą sytuację.
W tej sytuacji już nie dobierałabym duphastonu, jesli dolożysz prolutex. Bezwzględnie leż. Sprawdź betę jak najszybciej.
Jeśli miałaś podane dwie blastki, a jest jeden pęcherzyk, to jest możliwość, że poroniłaś jeden. Drugi widocznie się podzielił, skoro są 2 ciałka żółte. Nie wygląda to dobrze, ale może ten jeden będzie się trzymał mocniej! Myślami z Tobą. Beta wyjaśni.

organizm pobiera tylko tyle progesteronu ile w danej sytuacji potrzebuje,resztę bedzie wydalac.
Mysle ze Felia ma juz takie wysokie dawki ze dokladanie tu czegokolwiek niczego nie zmieni. Spokoj i lezenie . Ewentualnie szybki pomiar estradiolu i sprawdzenie czy spada.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry