reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Takie zalecenie lekarki że niby tak mam większe szanse na ciążę. Właśnie była u mnie pielegniarka pisała mi progesteron w zastrzyku i pobrała krew. A ja dalej leżę i myślę. Podobno w Polsce podawane są 2 zarodki tu od razu 3.może się uda mam taką nadzieję.

Takie zalecenie lekarki że niby tak mam większe szanse na ciążę. Właśnie była u mnie pielegniarka pisała mi progesteron w zastrzyku i pobrała krew. A ja dalej leżę i myślę. Podobno w Polsce podawane są 2 zarodki tu od razu 3.może się uda mam taką nadzieję.
W Polsce max 2. I nie zalecaja leżenia, argumentują to ukrwieniem macicy. Co kraj to obyczaj.

Marta, każda z nas zadaje sobie tu takie pytanie... ja staram się żyć normalnie i zapomniec o tym, ze jestem po transferze. Wynajduję sobie różne zajęcia, umawiam spotkania itp. Oczywiście takie mało obciążajace. Jeszcze nigdy nie poszłam na zwolnienie po transferze bo bym ocipiała siedząc w domu. Zajmij czymś głowę, dasz radę. Już jiedługo możesz betować ;)
Ja miałam transfer w czwartek o 15:20 więc wzięłam zwolnienie od czwartku a w piątek pół dnia przespałam, nie wiem chyba musiałam odreagować, ale poprzednim razem poszłam od razu do pracy.

Ostatnia edycja:
Napewno łatwiej było by mi wytrzymać gdybym mogła w miarę normalnie funkcjonować bo leżąc jednak mało co mogę robić więc trudno zająć mózg. No ale będę twarda do środy już niedaleko. Oby się udało to mogę tak leżeć i następne miesiace.

reklama
Do góry