Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Ja walcze od 7 lat, po pierwszej laparoskopii w 2015 r. dowiedziałam się że mam endometrioze. Przeszliśmy 4 iui bo u męża też słabsze wyniki. (Choć jeszcze wtedy były w miarę dobre) W 2017 r. druga laparoskopia: endometrioza otrzewnowa i 1 jajowód niedrożny. Parę miesięcy próbowaliśmy ze stymulacją ale jak na złość pęcherzyki te ładne rosły po niedrożnej stronie (może 2 razy były po drożnej) Mąż powtórzył badania i niestety bo ruch 0%, aglutynacja 2 st., ilość bardzo spadła i morfologia 1%. Androlog bardzo pomógł i po 3 mies. leczenia wyniki ciut ponad norme ale morfologia 2%. Lekarz stwierdził że nie ma sensu próbować znów inseminacji tylko od razu ivf.No troszke przeszłam i już chciałam się poddać bo trwa to już od początku 2012 roku z tym że miałam przerwe od końca 2013 ale coś mnie tkneło jak skończyłam 40 pomyślałam a może tym razemno i do dzieła wszystkie wyniki w miesiąc i już 7 dzień biore gonapeptyl daily raz dziennie 27 mam zrobić estradiol i lh no i wizyta zobaczymy jak to tym razem pójdzie
A Ty kochana jaki problem masz jak można wiedzieć ??![]()
Kiedyś to pasmo niepowodzeń musi się wreszcie skończyć. Wiem, że się boisz ale bądź dobrej myśli. Ja jestem i niezmiennie trzymam kciuki.Na razie to musze przezyc usg i musi cos lub ktos byc... jestem juz na tym etapie 3 raz z rzedu . Ciesze sie z kazdego kolejnego dnia[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
Siostra miała histeroskopie i hsg by spróbować udrożnić choć jeden ale niestety nie udało się. Ja mam endometrioze.Różne przyczyny np jest zasada że jak był długi i się nie udał to teraz krótki, wiek ilość prób czy jest endometrioza jak wyglądają jajniki ile pęcherzyków antralnych czy pcos itd. A siostea miała sonohsg? Histeroskopię?
Ja jestem przykładem że wystarczyła histeroskopia i zaciążyłam naturalnie mimo wcześniej problemów z drożnością.
@voolg się nie odezwała.W 3 czy w 4 robilysmy Bete? Bo mi tu kogos brakuje...![]()
Masz rację, problem jest ogromny. Chociaż w moim otoczeniu nie znam nikogo kto miałby takie problemy. Ja mam 32 lata i endometriozę i dlatego zastanawiam się jaki protokół dobierze do mnie lekarz. A 2,5 roku temu AMH miałam 1,34 więc mam nadzieję że jakoś drastycznie nie spadło.Z moich doświadczeń i zasłyszanych długi protokół idzie przy niskim Amh i przy podejrzeniu endometriozy.
Na pewno dziewczyny coś jeszcze dorzucą.
Problem z zajściem w ciąże jest ogromny i ludzie nawet sprawy sobie z tego nie zdają.
Dlaczego coś się dzieje. Będziemy czekać na wieści. Pisz Kochana@Ela86 @Niezapominajka2018 gratulacjeSuper!
Czekamy na resztę dziewczyn
U mnie kiepskoByłam dziś na usg rano by potwierdzić pekniecie pecherzyka. Okazało się, że pecherzyk nadal jest, trzeci dzień ma 21-22 mm, i jakas grubsza otoczka zaczęła się wokół niego robić... prawdopodobnie nie pęknie. Lekarz powiedział też, że endometrium jest za grube jak na tę fazę - 13.5 mm. He? Zawsze miałam takie w okolicy owulacji. Nie wiem co o tym myśleć, poryczałam się jak wyszłam z gabientu. Umówiłam się na rozmowę z moją dr w godzinach 13-14. Ciekawe co powie... nigdy mi się takie coś.nie zdarzyło
. Wiem, że to.nie tragedia i starałam się podchodzić na luzie, a teraz tak zareagowałam jakby to był koniec świata
![]()
Bardzo sie ciesze[emoji173] i trzymam mocne kciuki za przyrost[emoji110][emoji110]Beta 24
Est. 752
Prog 26
Poki co nie chcę się cieszyć, bo ostatnio za bardzo przeżyłam porażkę