reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Kto po in vitro?

Kurcze no to nic wiecej nie zrobisz, pilnujesz diety, aktywnosci fizycznej. Co wiecej mozna. Oby tylko udalo sie ogarniac cukier i zeby dzieci sie prawidlowo rozwijaly [emoji4] bo Mamusia nawet z dodatkowymi kilogramami wyglada pieknie [emoji7]
Diabetolog wyliczyła mi zapotrzebowanie na około 2000 kilokalorii a więc w zasadzie nic nie doliczyła na ciążę. W pierwszym trymestrze nie ma potrzeby jeść więcej. Maksymalnie można dodać 500 kilokalorii i to w późniejszej ciąży. Chcę wam tylko napisać uważajcie z jedzeniem bo kilogramy po ciąży wcale nie jest łatwo zgubić. Siostra przytyła 23 kg i zonk po trzecim dziecku niegdy już nie wróciła do swojej wagi. Mi leci 15 tc i póki co nic do przodu ale pilnuję diety. Zero soków i słodyczy, nic z białej mąki, dwa owoce dziennie, nigdy więcej nie jadam niż dwie kanapki na jedną porcję, dwa ziemniakami do obiadu. Warzywa bez ograniczeń. Jogurty naturalne z kawałkiem banana. Ze słodyczy kostka czy dwie czekolady. Naprawdę to działa.

reklama
Możesz zacząć ślinić ekran. :D Przygarnęliśmy dwie wczesne blastki 4AB i po transferze śladem Kurci - do Maca do frytki i lody. ;)
I prawidłowo! Na pewno gdzieś są naukowe opracowania na pozytywny wpływ frytek na implantację. Sama ostatnio takie czytałam :)
Melduję, ze ekran cały zaśliniony! :) Rośnijcie zdrowo!

Diabetolog wyliczyła mi zapotrzebowanie na około 2000 kilokalorii a więc w zasadzie nic nie doliczyła na ciążę. W pierwszym trymestrze nie ma potrzeby jeść więcej. Maksymalnie można dodać 500 kilokalorii i to w późniejszej ciąży. Chcę wam tylko napisać uważajcie z jedzeniem bo kilogramy po ciąży wcale nie jest łatwo zgubić. Siostra przytyła 23 kg i zonk po trzecim dziecku niegdy już nie wróciła do swojej wagi. Mi leci 15 tc i póki co nic do przodu ale pilnuję diety. Zero soków i słodyczy, nic z białej mąki, dwa owoce dziennie, nigdy więcej nie jadam niż dwie kanapki na jedną porcję, dwa ziemniakami do obiadu. Warzywa bez ograniczeń. Jogurty naturalne z kawałkiem banana. Ze słodyczy kostka czy dwie czekolady. Naprawdę to działa.
Super Motylku ze pilnujesz diety [emoji173] a powiedz, jak Twoj cukier? Nie wiem czy dobrze kojarze, ze cukrzyce ciazowa mialas zdiagnozowana juz na samym poczatku?

No no cały czas na zero , podziwiam a który to tydzien?

KOCHANE moje właśnie wyszłam od lekarza jestem przeszczęśliwa zostały ze mną tylko 2 fasolki mają po 2.84 milimetra niech zostaną ze mną na długie ciążowe miesiące cała latam ze szczęścia życzę każdej z was tego samego przeżycia dziękuję wam za wsparcie i kibicowanie jesteście wspaniałe kocham was forumowe cioteczki mam zdjęcie ale nie umiem wstawić
Cudownie. Serdeczne gratulacje!

KOCHANE moje właśnie wyszłam od lekarza jestem przeszczęśliwa zostały ze mną tylko 2 fasolki mają po 2.84 milimetra niech zostaną ze mną na długie ciążowe miesiące cała latam ze szczęścia życzę każdej z was tego samego przeżycia dziękuję wam za wsparcie i kibicowanie jesteście wspaniałe kocham was forumowe cioteczki mam zdjęcie ale nie umiem wstawić

Super :) :) :)
Bardzo mocno ci kibicuje, pierwszy raz słyszałam o transferze aż trzech zarodków i wspaniałe że dwa zostały w brzuszku mamy!!

reklama
Do góry