Biedroneczka83
Fanka BB :)
Dziewczyny załamana jestem! !!!! Dlaczego nie mam okresu? Już ponad 40 dni co mi się stało...
OZisku nie mecz się weź progesteron
Ty a może to naturalsik wczesny?
Ostatnia edycja:
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Dziewczyny załamana jestem! !!!! Dlaczego nie mam okresu? Już ponad 40 dni co mi się stało...
Lipa z tymi badaniami. Gdyby nie moja ginekolog to nic o moich cukrach bym nie wiedziała. Na czczo mam dobre cukry, w tamtym tygodniu z krwi żylnej 78. Jednak ze względu na mój wiek zaznaczyła to badanie i bingo. Może u Ciebie jednak będą coś robić? dziwne że tak puszczają całą ciążę bez badań.Zapomnij tutaj w uk o takich badaniach, tu zupelne podstawy.![]()
Cześć Dziewczyny jestem tu nowa, poczytuje Was już od dłuższego czasu. Jestem po in vitro, transfer miałam 31 października. Powiedzcie mi proszę po jakim czasie badana Wam betę bo ja miałam badana już dwa dni po tj. 2.listopada,(3,6) potem 6 dpt 7.9 następnie 9 dpt 21.5, no i os początku wskazuję że ciąża jest, jednak Pani dr powiedziała że bardzo słabo to przyrasta. I oczywiście moja radość spadła, nawet dobrze nie zdążyłam się ucieszyć. No bo jestem w tej ciąży ale co będzie dalej, dziś termin miesiączki 11dpt zrobiłam sobie test i są dwie kreseczki. Betę mam zrobić dopiero w środę. Jestem już totalnie skolowana. Staram się pocieszać że większość dziewczyn robi betę ok. 12-14 dnia bo niby wtedy zaczyna naprawdę rosnąć. Ale już sama nie wiem. Co myślicie
Bardzo mądrze robisz, postaram się brać z Ciebie przykładNo tak,zaczęłam od wczoraj z Clo i co drugi dzień mam tez Menopur 75 tym razem.Zobaczymy czy to będzie ten czas czy jednak jeszcze nie,staram się nie nastawiać na nic jak narazie![]()
Dziewczyny, szybkie pytanko mam. Nastawiam się na karmienie piersią, ale butle jakąś muszę mieć. No i pytanie-jaką? Myślałam o avent, ale to tyle rodzajów jest, różne smoczki itd. ze kompletnie nie wiem, która wybrać??! Doradzcie coś, proszę![]()
Lipa z tymi badaniami. Gdyby nie moja ginekolog to nic o moich cukrach bym nie wiedziała. Na czczo mam dobre cukry, w tamtym tygodniu z krwi żylnej 78. Jednak ze względu na mój wiek zaznaczyła to badanie i bingo. Może u Ciebie jednak będą coś robić? dziwne że tak puszczają całą ciążę bez badań.
@Mieciu85 robią ten cukier z obciążeniem jeśli masz w rodzinie bliskiej cukrzykow. Ja miałam babcie, w pierwszej ciąży mi robili a teraz powiedzieli ze babcia to już się nie liczy, oszczędzają haha.Tutaj w uk nie wiem czy istnieje cos takiego jak krzywaraz mi tu cukier badali tym aparatem dla culrzykow ze z palca probke brali wiec taka podatawa raczej. Moze wyolbrzymie poloznej moje symptomy to cos sprawdza bo inaczej to pewnie zbagatelizuja i kaza odpoczywac taka super kest tu sluzba zdrowia.
@Mieciu85 robią ten cukier z obciążeniem jeśli masz w rodzinie bliskiej cukrzykow. Ja miałam babcie, w pierwszej ciąży mi robili a teraz powiedzieli ze babcia to już się nie liczy, oszczędzają haha.
Wymyśl coś i Ci zrobią kochana.
P. S Ty też masz takie przygody z pobieraniem krwi tutaj bo mi co drugi raz maja problem żeby pobrać.
Oczywiście polskie lab nigdy takiego problemu nie ma. Ah ten nhs...
Motylku 24 a ile Ty masz lat ze piszesz ot ciąża w starszym wieku?!.Jeśli mogę wiedziećNa tym etapie ciąży dziecko samo już produkuje hormony tarczycowe i jeśli nie masz kłopotów z tarczycą poza ciążą to nie zamartwiaj się tym zbytnio. W pierwszym trymestrze każda z nas powinna mieć badanie TSH i jeśli jest ok. to nikt już dalej niczego nie szuka.
Z cukrami jest gorzej, choć jak rozmawiałam z diabetolog to ona jeszcze z powodu cukrzycy nie widziała wad wrodzonych bo jeśli dbasz o siebie to nie ma co się martwić. Kazdy przypadek jest też inny. Ja mam cukier tylko po posiłkach potem ładnie spada i na czczo też jest ok. Dlaczego trzeba zrobić test obciążenia glukozą. Mieciu jeśli nadal będą dokuczały ci te słabości to zrób sobie krzywą nieco wcześniej. Ja tak w 5 czy 6 tc miałam spadki cukru że musiałam coś zjeść i mi powoli przechodziło. Aktualnie miewam zawroty głowy przy gwałtownym wstawaniu albo słabość mnie łapie i muszę odpocząć. Przyczyny nie znam, ot ciąża w starszym wieku![]()
No wlasnie tez chyba swieze...nie wiem tsz jwszcze sie nie zaglebialam w temat bardzo...