Dziewczyny jak wspomniałam mój pierwszy transfer z kd się nie udał. Był to transfer dwóch 3dniowych zarodków Został jeszcze jeden tylko zamrożony też 3dniowy. Teraz chciałabym zrobić wszystko żeby się udało.I mam do Was prośbe nad czym warto się zastanowić jak odzywiac, jakie badania zrobić itd. Po jakim czasie najlepiej zrobić kolejny transfer Wiem ze sa dziewczyny które jedzą cokolwiek czy się nie oszczędzają w pracy bo nie mogą i się udaje, ja natomiast nie mam szczęścia w tych kwestiach i muszę dmuchać na zimno.Z danych o mnie to endometrioza 2st, dodatkowo przedwczesne wygasanie funkcji jajników więc zaniki estradiolu i progesteronu.Tsh w normie, trochę podwyższone anty tpo. Moj partner kiepskie wyniki nasienia fragmentacja dna az 40%.Dobra ma liczebność i morfologia też w miarę bo 15%.zastanawiam się tez trochę jeżeli drugi transfer nie wyjdzie nad AZ ale jeżeli z jego nasienia były trzy zarodki wg embriologa dobrej jakości to też mi szkoda żeby jego genów chociaż dziecko nie miało