reklama

Kto po in vitro?

reklama
Latte,
Ja bylam wyciszana Diphedreline 3,75 przy adopcji komorej jajowych. Szczerze ci powiem ze pani doktor robila to z dwoch wzgledow; zeby nas zsynchronizowac do transferu i uspokoic moje szalejace endometrium bo lubi bardzo szybko rosnac. Mysle ze chociaz to co u ciebie robia na pierwszy rzut oka jest nielogiczne to na drugi moze miec sens. Chca najwyrazniej endo wyciszyc i dolozyc ci bombowe dawki E2 zeby ruszylo z kopyta. Jest to jakas metoda. Pomimo to jak ci to spokoju nie daje pytaj lekarza o wszystko, po to jest❤️

AnneMarie dzieki za odpowiedz, no właśnie tak na mój "chłopski rozum" to było troche nielogiczne w moim przypadku ale twoje wyjaśnienie ma sens więc zobaczymy co z tego wyjdzie.:)

Cześć dziewczyny, ja już po :)
Są piękne dwa serduszka, dzieciaki mają po 4.2 i 4.6 mm :) Założono mi kartę ciąży. Dr oczywiście mówiła, że jeszcze wszystko może się zdarzyć, ale chyba zaczęłam wierzyć, że będzie ok :) Dziękuję wszystkim za kciuki :)
Jejku,ale pięknie. Gratuluję najserdeczniej jak się da. @Kurcia za Ciebie jeszcze mega kciuki. Jeszcze "tylko" 3h stresu. ;) Ja Was podczytuje, staram się na bieżąco,ale uczę się do egzaminu i czasu brak. Trzymajcie za mnie kciuki w poniedziałek! :)
Mam nadzieję,że z Maleństwem Gosi wszystko dobrze. Ciągle o nich myślę, jakie są waleczne. Trudne to wszystko. :(

Rano Gosia pisala że stan jest stabilny i że Oliwka dobrze zniosla pierwszą noc po operacji, wszystko idzie w dobrym kierunku !!!
Uf to dobrze, myślę o nich często. Wczoraj dopiero też dowiedziałam się że mamaginekolog urodziła wcześniaka z wagą około 1 kg. Straszne to wszystko aż mnie zmroziło, mimo wszystko to takie smutne bo dzieci i ich rodziny przez wiele miesięcy przechodzą przez traume zamartwiania się czy wszystko bedzie dobrze.

W końcu zadzwonili. Z 3 komórek zaplodnily się 2. Jeśli nic się złego nie wydarzy to w czwartek lub sobotę będzie transfer więc znowu czekam na wiadomości. Ale nas to ivf uczy cierpliwości.
Trzymamy kciuki za piękny owocny transfer! Bierzesz 2 , jeśli będzie taka sposobność?

Świetne wiadomości!!! Mega gratulacje!!!! [emoji8] [emoji3590] [emoji3590]

Dziękuję! Widzisz, było jak u Ciebie - na początku 1 pęcherzyk, a potem 2 serduszka :)

Pięknie :)
Chłopczyk I dziewczynka [emoji110][emoji110]

No właśnie liczę, ze naa tym jednym fakcie podobieństwa do @adunnnia90 się nie skończą, tylko będzie też parka :)

Bardzo dziękuję jeszcze raz za wszystkie gratulacje i ciepłe słowa. Trzymam kciuki za te co betują i wkrótce transferują. @Akatombo @frustratio @Blondasek85 @Laurka2019 ! Choć czasem nadzei brak - warto przez tę drogę przejść, bo na końcu na każdą z nas czeia coś pięknego. Ja w lipcu byłam pogrążona w rozpaczy a jednak, przynajmniej póki co, los w końcu wynagrodził tę długą drogę.

@Kurcia dawaj znać jak tylko zobaczysz malutką pikawkę :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry