Jasne, przynajmniej wiem, z czym walczyć ;-) a ty jutro tam dzwoń po wyniki i się przypominaj :-)Tak. Accofil na to. Ale u Ciebie nie jest najgorzej. Bo masz typ bx. A aa jest najgorszy. Takze wieszz glowa do gory![]()
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Jasne, przynajmniej wiem, z czym walczyć ;-) a ty jutro tam dzwoń po wyniki i się przypominaj :-)Tak. Accofil na to. Ale u Ciebie nie jest najgorzej. Bo masz typ bx. A aa jest najgorszy. Takze wieszz glowa do gory![]()
Wszystkie doświadczone kobiety pytam o L4 a dokładnie o:
Jestem już na zwolnieniu od miesiąca. Obecnie jestem po transferze 17 dzień. Zwolnienie mam do soboty, jeśli wizyta Usg potwierdzi ciąże , że jest serduszko dostanę kolejne zwolnienie do następnej wizyty czyli tak mniej więcej do 5 stycZnia. Jeśli wszystko będzie wporzadku opuszczę klinike i ciąże będzie prowadzić mi inny ginekolog. Nie chce wracać do pracy , pracuje fizycznie. Za dużo nerwow i stresu mam w pracy , żeby ryzykować . Powiedzcie mi czy mimo wszystko będę musiała wrócić do pracy ? W ciąży ciagiem na zwolnieniu można być max 270dni czyli 9 miesięcy. W innym przypadku 180 dni. A jak będę rozliczana ja ? Trochę chaotycznie to napisałam ale mam nadzieję, że mnie zrozumiecie .![]()
Pierwsze zwolnienie miałam od internisty od 22 do 28 listopada.
Kolejne już z kliniki niepłodności aż do teraz. Czy jeśli ciąża będzie potwierdzona mogę przebywać bez przerwy na zwolnieniu ciagiem do końca ciąży ?
Och dziękuję za poradę. Niedługo Nowy rok Nowy urlop , więc pokombinuje ewentualnie z tym urlopem. Ciąże po in vitro liczy się w taki sam sposób jak ciąże naturalna czyli od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Zgodnie z tym jestem obecnie w 5 tygodniu i 5 dniu ciąży![]()
@mariakowalska89 moja droga, nie jestem pewna ale wydaje mi się że to mniej więcej wyglada tak: zwykle L4 (80%płatne) możesz mieć ciągiem 182 dni , czyli to jest L4 od internisty i ginekologa w trakcie leczenia. Jeśli jesteś w ciąży to powinnaś mieć jeden dzień przerwy między świadczeniami( zwykle i ciążowe) i iść wtedy na L4 ciążowe 270 dni i 100% płatne. Ten dzień przerwy nie musi być fizycznym stawieniem się w pracy a wystarczy dzień wolny albo urlop. Jeśli nie będziesz miała tego jednego dnia przerwy to chyba wtedy sumują Ci się dni na L4 zwykłym i na L 4 ciążowym i ta suma może być max 270 dni na świadczeniach łącznie. Tak mi się wydaje bo trochę poczytałam na ten temat na stronach HR. PozdrawiamWszystkie doświadczone kobiety pytam o L4 a dokładnie o:
Jestem już na zwolnieniu od miesiąca. Obecnie jestem po transferze 17 dzień. Zwolnienie mam do soboty, jeśli wizyta Usg potwierdzi ciąże , że jest serduszko dostanę kolejne zwolnienie do następnej wizyty czyli tak mniej więcej do 5 stycZnia. Jeśli wszystko będzie wporzadku opuszczę klinike i ciąże będzie prowadzić mi inny ginekolog. Nie chce wracać do pracy , pracuje fizycznie. Za dużo nerwow i stresu mam w pracy , żeby ryzykować . Powiedzcie mi czy mimo wszystko będę musiała wrócić do pracy ? W ciąży ciagiem na zwolnieniu można być max 270dni czyli 9 miesięcy. W innym przypadku 180 dni. A jak będę rozliczana ja ? Trochę chaotycznie to napisałam ale mam nadzieję, że mnie zrozumiecie .
Pierwsze zwolnienie miałam od internisty od 22 do 28 listopada.
Kolejne już z kliniki niepłodności aż do teraz. Czy jeśli ciąża będzie potwierdzona mogę przebywać bez przerwy na zwolnieniu ciagiem do końca ciąży ?
Właśnie grzebię sobie trochę w historii ivf.
. Wiecie, na czym polegała stymulacja jajników w latach 80tych? W kanał szyjki macicy wkładano elektrodę i stymulowano prądem, by na zasadzie odruchu maciczno-przysadkowego wystymulować produkcję gonadotropin... Niezłe jaja...
Dziewczyny czy taki jakby permanentny lekki skurcz brzucha to normalne około 36 godzin po punkcji?
Bo my wszystkie tutaj chuchamy na zimne i tak trochę przewrażliwione jesteśmy.
Dziewczyny co to za cudowny lek? Ja też ciągle oslspa i zamulona chodzę![]()
Dzięki za info, tez jestem troche zamulona i mam na plecach wypryski ale wiem ze to w imie wyższego dobra [emoji7]
I liczę na to ze wynik FSH się poprawi