reklama

Kto po in vitro?

Ja mam niedoczynność, Hashi i IO od kilku lat. Jeżeli to nie problem zrób przed wizytą cały pakiet czyli jeszcze antyTG i antyTPO (koszt ok.100 zł). W klinice patrzą na TSH, ale hormony są ważne . Eutyrox nawet mała dawka i dieta mogą pomóc. Daj znać jak wyniki i się nie stresuj. AMH masz super a tarczyca to problem wielu z nas.
Maja a dieta jaka?

reklama
Od wczoraj tu jestem więc mało co jeszcze ogarniam ale bardzo chciałabym nawiązać kontakt z którąś z Was która choruje na endometriozę i podchodziła do in vitro albo ma zamiar tak jak ja. Chętnie wymianiłabym się doświadczeniem. Jestem jeszcze nie do końca zdecydowana więc tym bardziej chcialabym poznać Wasze doświadczenie, obawy... Myślę o Krk Parens.

reklama
Czesc dziewczynki.
I ja zaczynam kolejna stymulację, w przyszłym tyg okres i zaczynam brac ovulastan,15dc elonova,potem gonapepthyl i menopur.
Doktor wprost dal do zrozumienia ze gdyby nie fakt ze Nas stac na kolejną procedurę to by doradzał KD.
Poki jestem w stanie chce probowac,ale musze wam powiedzieć ze gdy dzis lekarz pokazal mi wyniki stymulacji 31letniej kobiety10komorek pobranych-5zarodkow i PGS wykazalo ze sa wszystkie wadliwe genetycznie to mnie jakies takie uczucia dziwne do opisania naszly. Kolejną historią była 43letnia kobieta ktora urodzila blizniaki z in vitro i ma jeszcze 6zarodkow zamrożonych...
Czemu to nie mogloby byc lepiej poukladane, czemu przy "staraniach" o dziecko musi byc tyle bólu i cierpienia, dokąd to wszystko zmierza,co bedzie dalej...

Nie ma tutaj zasad i trzeba dobrze trafić że wszystkim od odpowiednio dobranych leków do stymulacji, poprzez odpowiedni zarodek i okienko implantacyjne. Żaden organizm nie jest idealny i każdy ma jakieś 'ubytki' zdrowotne i czasem mnie aż dziw bierze że są wpadki na tym świecie ;)
Ale fajnie że wracasz do gry. Będziemy trzymać kciuki za twoje jajeczka a potem za udany transfer!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry