reklama

Kto po in vitro?

Mam pytanie: czy do punkcji konieczne jest zdjecie lakieru hybrydowego z paznokci u rąk??
Cos jeszcze poza tym ze trzeba byc na czczo?
Ja do punkcji zawsze mialam naturalne paznokcie , raz jak miałam łyżeczkowanie macicy zapomniałam zdjąć, wszytsko szybko się działo i po prostu o tym nie myślałam, to mi się tak dostało od Pani anestezjolog , że mało brakowało a bym je sobie sama zrywała na siłę... Względy bezpieczeństwa najważniejsze ,
A odbiegając trochę od tematu to kiedyś kobita na fb szukała inspiracji na paznokcie do CC... Ja rozumiem że wygląd też ważny ale żeby myśleć w takich chwilach o paznokciach a nie o dziecku i bezpieczeństwie to dla mnie trochę przesada...

reklama
No ba. Każda chyba przez to przechodziła :)
Znam i takie hardkorki, co w 4 dpt test sikany robiły... ;) ;) ;) (puszczam oczko ;))
Życzę pozytywnej bety i dawaj znać.
Hihi ja w 4dpt blastocyst robiłam betę i była zero a sikańce oszukańce w 6 i 7dpt były negatywne. Dobrze że mnie dziewczyny ochrzaniły (DZIĘKUJĘ!!!!) bo stres niepotrzebny był.

Dzieczyny to jest lista badan które dostalam od lekarza i pewnie powoli bedzie mi je zlecal. Mam pytanie ile wazne sa te badania przed transferem? Kiedy sie je wykonuje? Tzn które przed stymulacja, które przed punkcja itp. Bede wdzieczna.
20190204_204053.jpg

Ja do punkcji zawsze mialam naturalne paznokcie , raz jak miałam łyżeczkowanie macicy zapomniałam zdjąć, wszytsko szybko się działo i po prostu o tym nie myślałam, to mi się tak dostało od Pani anestezjolog , że mało brakowało a bym je sobie sama zrywała na siłę... Względy bezpieczeństwa najważniejsze ,
A odbiegając trochę od tematu to kiedyś kobita na fb szukała inspiracji na paznokcie do CC... Ja rozumiem że wygląd też ważny ale żeby myśleć w takich chwilach o paznokciach a nie o dziecku i bezpieczeństwie to dla mnie trochę przesada...

Jesus...
No coz, ile ludzi tyle pomyslow...

Dzieki za odpowiedzi, jutro bedzie zdejmowanie w takim razie[emoji3]

Kurczę, szkoda, że nie robią. Ja kupiłam Accofil i lekarz po punkcji mi podał. W sumie, to byłam dogadana z lekarzem i nie miał z tym problemu. Ale nie była to invicta i nie W-wa. Później były już tylko zastrzyki.

Gratuluję kochana ☺ A który Ty masz tydzień ciąży? Ja na prenatalnych miałam 12t+1d i dzidzia miała 5,5 cm. Wydawało mi się, że u Ciebie ciąża późniejsza.
Wg OM 12t +5, wg USG 13+1. Dzidzia trochę duża, ale może to cukrzyca albo może po tatusiu :)

reklama
Powiedzcie mi czy wy jak robicie badania w labie w klinice np wasi mężowie badanie nasinia to musicie je odebrac osobiscir czy wysylaja na maila? Bo u nas napisane jest ze osobiscie lub osoba upowazniona. A nigdy nie pytalam czy na maila moga wyslac

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry