reklama

Kto po in vitro?

Hej. Dziś zrobiłam 3 bete i nie bardzo rozumiem wynik :zawstydzona/y:
< 1,2 w innym labo.
Jak dla mnie nie konkretne.
1.Było 1.4 i potem badanie nr 2 wynik 0.700
Jadę chyba jutro z tym wynikiem do Bociana. Co myślicie?
Rozne laby maja różna czulosc aparatow. Dlatego niektore obliczaja do 0.0 a inne podaja tylko ze ponizej 1.2 bo na tym sie konczy czulosc ich aparatow.

reklama
Już się nie łudzę, ale i tak mnie zastanawia dlaczego jest napisane < 1,2 A w legendzie jest od <5 brak ciąży.
Skoro nie jest się w ciąży, to nie powinni mieszać w głowie tylko wpisać <5
wtedy żadna kobieta nie miałaby wątpliwości. Może ja jakaś nie normalna jestem, ale to mu się wydaje logiczniejsze niż podawanie wyniku którego nie ma w legendzie. A jak już to powinni wpisać Od 1-5 brak Ciąży.

reklama
Dziewczyny jutro koło 10tej mam transfer. Co później można a czego unikać. Przyjmę wszelkie dobre rady ;)
Mozesz wszystko, nic nie musisz hahah :)
Rob to na co zwykle brak czasu - poczytaj, poogladaj zalegle seriale, zrob porzadek w. Zdjeciach, idz na spacer, niech cie nie opuszcza dobry humor :)
Hej. Dziś zrobiłam 3 bete i nie bardzo rozumiem wynik :zawstydzona/y:
< 1,2 w innym labo.
Jak dla mnie nie konkretne.
1.Było 1.4 i potem badanie nr 2 wynik 0.700
Jadę chyba jutro z tym wynikiem do Bociana. Co myślicie?
Kochaniutka jest tak jak dziewczyny pisza z tymi aparatami do pomiaru. Czyli ciazy brak.
Co do skali/legendy - czasem moze sie pojawic jakas minimalna wartosc bety jak np 1,5 czy jakies tam 3 - moze to byc blad pomiaru, czy jakas tam inna "usterka" ale moze byc taka sama wartosc jako poczatek ciazy, no bo zeby bylo 5 to musi byc najpierw te 1, 2, 3, 4... czasem te mikro wartosci oznaczaja, ze cos tam sie zadzialo, zarodek "otarl" sie o endometrium, miala byc ciaza, ale sie nie rozwinela - wtedy trzeba sprawdzic poziom za kilka dni, zeby wiedziec co sie tam dzieje. Trzeba patrzyc dokladnie czy wynik jest rowny np 1,2 czy <1,2, bo to jest roznica.
Ooo kurcze nie wiedziałam ze tak tez dają
Myślałam ze stymulację zawsze się zaczyna w 2-3 dc [emoji44]
Stymulacje zawsze sie zaczyna od poczatku cyklu - 2,3,5 albo nawet 9dc, ale to zalezy jakim idziesz protokolem. Te zastrzyki od 21dc to przy dlugim protokole na wyciszenie pracy przysadki, zeby nie produkowala swojego widzimisię ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry