dżoasia
Fanka BB :)
u mnie 5dpt był ok 4,5 i dołożyłam dupka, jak to nie pomogło to i prolutex. 2dpt to jeszcze wcześnie, daj kropkowi sie zaimplantować i wtedy coś dołożysz jak sam nie podskoczyCzy progesteron na poziomie 9.40 ng/ml 2dpt jest ok ?
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
u mnie 5dpt był ok 4,5 i dołożyłam dupka, jak to nie pomogło to i prolutex. 2dpt to jeszcze wcześnie, daj kropkowi sie zaimplantować i wtedy coś dołożysz jak sam nie podskoczyCzy progesteron na poziomie 9.40 ng/ml 2dpt jest ok ?
No właśnie myślałam o tym. A od którego tygodnia ciąży można?Musisz jakos wyłączyć myślenie. Zajmuj czymś głowę - praca, książka, puzzle, gry, cokolwiek byle oderwać głowę. Ja się z tym nauczyłam żyć, na co dzień jest nawet ok ale jak przychodzi dzień wizyty to strach mnie paraliżuje. Na szczęście są taki cuda jak detektor tętna płodu, już niedługo będziemy mogły używaćTeż się zaopatrz.
Ja już w 10+2tc znalazłam tętno, ale tylko jednego i dość długo szukałam. Na razie daję sobie spokój i może za tydzień spróbuję. Ja tez mam na brzuchu trochę warstwy izolacyjnejNo właśnie myślałam o tym. A od którego tygodnia ciąży można?
więc pewnie dlatego trochę gorzej będzie Dziękuję Asiuu mnie 5dpt był ok 4,5 i dołożyłam dupka, jak to nie pomogło to i prolutex. 2dpt to jeszcze wcześnie, daj kropkowi sie zaimplantować i wtedy coś dołożysz jak sam nie podskoczy
U mnie w 28tc młody ważył 1.4kg, w 31+2tc 2.1kg. Krzywą miałam robioną 2x i było ok. Brzuszek też miałam mały a syn urodził się 4100gKochane, a ja przy okazji wizyty w Polsce udalam sie na usg do kliniki i podobno dzidzius wazy 2.4kg w 31 tyg (wg wagi usg jest 3 tyg do przodu)! Zleclil mi krzywa cukrowa (ktora wlasnie robie) zeby wykluczyc cukrzyce bo w uk sie tego nie robi. Nie wiem czy to moze jakis blad usg, bo 3 tyg temu dzidzius wazyl 1.2 kg wiec rosl by w zatrwazajacym tempie. Choc juz w 20 tyg na polowkowych brzuszek malucha byl 3 tyg do przodu w porownaniu do wieku ciazy i nie widzieli w tym problemu wiec mam nadizeje, ze po prostu taka uroda, ale zobaczymy jakie wyniki w poniedzialek. Miala ktoras z was moze takiego koloska i nie bylo cukrzycy? Najdziwniejsze to, ze moj brzuch nie jest super duzy i zadnych symptomow cukrzycy nie zauwazam u siebie, ale to chyba nie wyklucza problemu.
To bardzo przyjemne objawienie@tina35
a dziekuje, oprocz paru dolegliwosci nie mam na co narzekac, serio[emoji2]
Brzuch mi sie objawil doslownie z soboty na niedziele i tak sobie powoli rosnie.Odnosnie Intralipidu, chodzi o to zeby nie obciazac zbyt szybko watroby bobto w koncu sam tluszcz i 2500 kalorii. Mi podawali w przeciagu 2 godz, w Pradze nie zorcienczony w 1,5 i jakos to przezylam.Znowu co klinika to cos nowegowazne ze zadzialalo.Ciekawa jestem jak tym razem bedzie z jajcobraniem u Ciebie, trzymam kciuki[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️
@ dostaniesz kilka dni po odstawianiu antyków-ja tam miałam.Ale bardzo długo masz te antyki-to jest jakiś ultra długi protokół?z reguły stymulację zaczynają 2 czy nawet 4 dc ale też kwestia indywidualna bo ja na stymulantach już jade sprzed okresu.Każdy przypadek inny i pozostaje Ci słuchać lekarza.Dzięki za odpowiedź tina35.
Właśnie się zastanawiam ile to wszystko potrwa. Jeżeli mam tabletki anty do 34 dc i od 35 dc gonal to kiedy mam dostać miesiączkę? I czy właściwą stymulacje zaczyna się też od 2 dc jak w krotkim czy to jest indywidualnie?
Cudownie!!!Już wyobrażam sobie jak doczekam tego momentu będę szlochać.Dziś byłam na usg i widziałam serduszkoto 6t3d ciąży
Oooo to się nazywa niespodzianka!!!!Bosko!!Gdzie wylądowaliście?Dziewczyny moj maz wariat wlasnie kupił mi na walentynki wczasy wiec sie pakuje bo jutro o 9 rano mamy samolotstwierdził ze moze tak czas szybciej zleci i troche odpoczniemy wiec wracamy za 8 dni prosto na wizytę i transfer nie wiem czy bede miała tam internet wiec trzymam za was kciuki nawet jesli nie bede sie odzywać
![]()
Margit trzymaj się dzielnie!Dżoasiu ostatnia prosta u mnie to na kolanach, spuchłam aż Inga nie wiedziała czy nie przyspieszyć cc. Póki co idę do niej w pon a na 26 lutego mam zabieg. Leżę sapię i odliczam godziny i modlę się żeby po cc zgaga ustàpiła bo to naprawdę cholerstwo nie do opisania. Buziaki i dziękuje że pytasz. Kiedy wybierasz się do Ingi?
OMG!!Ale bosko!!!Kochane już po usg, miałam miec je w piątek ale nie wytrzymałam tego stresui jednak niespodzianka jest - dwa bijące serduszka
![]()
Jeśli są tam sery pleśniowe a chyba są to raczej nie.Czy mogę zjeść founde w ciąży?
Ale bosko parka!!!!Marzenie!!!Witajcie Kochane ja już po połówkowych no i z moich tulisi wyrosły córcia 306g i synuś 289g tyle szczęścia życzę każdej z was ❤❤❤ @dżoasia zdjęcie prześle pożniej bo właśnie siedzę na krzywej cukrowej , dobrze że glukoza byla cytrynowa bo bym ją oddała w 100 % pozdrawiam was i trzymam![]()
Ty taki nerwusek jak jaDziewczyny jak pozbyć się tego okropnego lęku o poronienie? Najpierw bałam się pustego jaja plodowego, potem ze serce nie będzie bilo. Na razie wszystko w porządku ale ja ciągle się boję. Mój partner miał zła defragmentacje plemników i boję się ze nawet po imsi ten zarodek może mieć wady genetyczne.Nie mogę funkcjonowac w ciągłym stresie
Kochana! Wpisz mnie na 16.02 - beta
Witajcie Kochane ja już po połówkowych no i z moich tulisi wyrosły córcia 306g i synuś 289g tyle szczęścia życzę każdej z was ❤❤❤ @dżoasia zdjęcie prześle pożniej bo właśnie siedzę na krzywej cukrowej , dobrze że glukoza byla cytrynowa bo bym ją oddała w 100 % pozdrawiam was i trzymam![]()
Ja ciążę wyparłam i nie myślę o niej, bo stres by mnie zabił. Ale nie polecam tej metody, 18 tc a ja nadal nie umiem się nią cieszyć. Pogadaj z psychologiem albo najpierw jak radzi Asia zajmij czymś głowę. Ja sobie tłumaczę tak; na nic już nie mam wpływu. Może być źle, ale jest też dużo większa szansa, że będzie dobrze, a czy wtedy chcę wspominać ciążę jako nieprzyjemny okres pełen strachu?Dziewczyny jak pozbyć się tego okropnego lęku o poronienie? Najpierw bałam się pustego jaja plodowego, potem ze serce nie będzie bilo. Na razie wszystko w porządku ale ja ciągle się boję. Mój partner miał zła defragmentacje plemników i boję się ze nawet po imsi ten zarodek może mieć wady genetyczne.Nie mogę funkcjonowac w ciągłym stresie
Zależy co bierzesz. Ogólnie to.mało, ale jak pisała Aśka to jeszcze wcześnie, jak beta wyjdzie dodatnia to dołożysz.Czy progesteron na poziomie 9.40 ng/ml 2dpt jest ok ?
Hej KochanaDziewczyny jak pozbyć się tego okropnego lęku o poronienie? Najpierw bałam się pustego jaja plodowego, potem ze serce nie będzie bilo. Na razie wszystko w porządku ale ja ciągle się boję. Mój partner miał zła defragmentacje plemników i boję się ze nawet po imsi ten zarodek może mieć wady genetyczne.Nie mogę funkcjonowac w ciągłym stresie
Ja ciążę wyparłam i nie myślę o niej, bo stres by mnie zabił. Ale nie polecam tej metody, 18 tc a ja nadal nie umiem się nią cieszyć. Pogadaj z psychologiem albo najpierw jak radzi Asia zajmij czymś głowę. Ja sobie tłumaczę tak; na nic już nie mam wpływu. Może być źle, ale jest też dużo większa szansa, że będzie dobrze, a czy wtedy chcę wspominać ciążę jako nieprzyjemny okres pełen strachu?
Masz rację, większe prawdopodobieństwo jest ze będzie dobrze. Spróbuję zająć czymś innym myśli