@ Dgd nie zauważyłam nawet ze te wartości są w innych jednostkach [emoji33]
Lekarz kazał mi brać cały czas luteinę i duphaston 3x dziennie
Czy podczas ich brania wystąpi okres jeśli się nie uda czy nie ?
Raczej nie powinnaś dostać miesiączki, choć wiem, że są dziewczyny, które dostają pomimo leków.
Mam już info...zapłodniło się dwie komórki ....tylko...

W poniedziałek transfer.
Najważniejsze, aby te dwa się ładnie podzieliły. Tak naprawdę wystarczy jeden.
Rano wlozylam sobie luteine i teraz patrze a wiekszosc jest na bieliznie...nie wiem czy wziac kolejna?
To normalne. Nie bierz kolejnej dawki. Substancja czynna wchłania się w ci godz.
Dziewczyny mam złe wieści u mnie beta poniżej normy przyrosła 45% .Fatalnie czekam na usg, Boże boję się że to najgorsze
Malgoś gratuluję dzidziusia

.
Gratuluję! Miałam już pisać, że beta później już tak nie przyrasta, ale doczytałam, że USG rozwiało wątpliwości :-)
U mnie już po wizycie, dzięki za trzymanie kciuków, transfer w czwartek :-) bierzemy dwa zarodki. Endo 7,5 mam, ale nasza pani doktor mówi, że ok, co myślicie?
Endo nie jest zbyt grube, ale do czwartku pewnie jeszcze troszkę podrośnie i będzie w sam raz. Trzymam kciuki
Dziewczyny[emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]
Odebrałam wyniki z dzis
6dp5dt hcg 43.3
Dzis - 8dp5dt hcg 139,5 [emoji3590][emoji3590][emoji3590]
Przyrost chyba o 221% [emoji16][emoji16][emoji16] ale z tych nerwow to nie wiem czy dobrze licze [emoji23][emoji16][emoji16][emoji16]
Super, gratuluję. Oby tak dalej!
Płakać mi się chce jak czytam te wszystkie normy i piszą że powinien mieć min 10 mm... Wg om powinnam być w 5t 4d a lekarz jakoś tak to policzył, że miesiączkę wpisał mi o dwa dni wcześniej. Od początku przeżywam stres bo beta jest taka sobie i ciągle mam takie złe przeczucie..
Na początku zawsze są jakieś rozbieżności. Nie przejmuj się tym za bardzo. U mnie też na początku nie wszystko się zgadzało, a na kolejnych USG było ok.
Cześć Dziewczęta, jak długo w ciąży bralyscie Encorton? U mnie jest 11tc a lekarz każe cały czas go brać 2x1. Mam nadzieję że wie co robi, ale trochę się stresuję bo to jednak steryd i czy może zaszkodzić dzieciom? Słyszeliście coś na ten temat?
Ja kiedyś czytałem, że encorton w dawce do 5 mg jest ok w ciąży. Ale ogólnie nie powinno się brać sterydów.
Dziewczyny jestem tu nowa. Razem z mężem przygotowujemy się do in vitro. Jestem.na etapie brania zastrzykow..19 jadę na 2 tygodnie do Białegostoku gdzie będę przygotowywana do całego zabiegu. Boję się.. chciałam mieć podane 2 zarodki ale lekarz powiedział że oni podadzą jeden że względu na bezpieczeństwo. A tak bardzo chciałam mieć blizniaki tym bardziej że od 6 lat staramy się o dziecko i mam 35 lat.. czuje że powoli mam depresję że to wszystko się nie uda . Wczoraj dowiedziałam się że moja siostra zaszła w drugą ciążę i jak wróciłam do domu płakałam całą noc..Dlaczego my nie możemy mieć. Jeszcze czuje że pech sprawi że in vitro też się nie uda... ciągle chce mi się płakać i jeszcze rodzina mnie dobija ciągle pytać A wy kiedy ... W pracy to samo że najwyższa pora że powinnam być w ciazy
Czasem tak jest, że coś się nie udaje. Nie należy się obwiniać. Olej otoczenie. IVF może okazać się długą drogą i bez gwarancji na sukces niestety. Ale są też przypadki, że dziewczyną się udaje szybko. Ja mam za sobą 4 letnią drogę z 4 stymulacjami, ale są tu dziewczyny po gorszych przejściach i walczących dalej. Musicie się uzbroić w cierpliwość i jednocześnie w miarę możliwości - w optymizm (choć wiem jakie to trudne). Powodzenia!
Myślę dzięki tym encorton .....czy jest tu ktoś, kto choruje na tarczycę, ma wysokie anty TPO, nie dostał encorton i się udało? Cały czas zastanawiam się, czy ten encorton powinnam brać...dlaczego mi nie dał...czy się upomnieć...czy rzeczywiście pomaga i jest konieczny ...dziewczyny znacie się na tym?
A masz jakieś wskazania do encortonu? Jakie masz NK? Encorton, oprócz wiadomych właściwości, ma nieciekawe skutki uboczne. Może u Ciebie jest niepotrzebny...
JAK bierzecie encorton? Na czco? Czy jedna tabletkę rano a druga wieczorem?
Z tego co pamiętam, sterydów nie bierze się na noc. Ja brałam rano na czczo.
Dziewczyny ktoras brala unidox przed pickapem?
Ja brałam. W invikcie to chyba standard. Ale w innych klinikach niekoniecznie.