reklama

Kto po in vitro?

reklama
Annemarie a jakie sa wskazania do brania tego estrofemu i w jakich ilosciach?
Na cyklu sztucznym?
Bo ja go nie dostalam:/

Ja go na cyklu sztucznym bralam od drugiego dnia w celu a) zablokowania owulacji( bo ci do niczego nie potrzebna) b) po to zeby endometrium dalej roslo. Jesli o dawki chodzi to roznie 3x2 , albo i 3x 1 bo mi endo zawsze jak szalone roslo.Na cyklu naturalnym bralam go od transferu, zeby lepiej ukrwic endometrium i odzywic zarodek. Taki wspomagacz[emoji106]

Ja do kolejnego crio bez encortonu będę podchodzila bo wujek powiedzial ze nie ma potrzeby a przy wczesniejszym bralam profilaktycznie. Chcialybysmy sie obstawic czym tylko sie da zeby podnieść szanse ale nie zawsze to nam służy.
Z tym progesteronem to nie wiem jak to jest przed transferem bo u nas się go w ogóle nie bada.
Jeśli chodzi o endo to u siebie widzę ze czy na naturalnym czy na sztucznym ono jest u mnie po prostu słabe. I to chyba od ostatniej stymulacji coś się popsuło bardziej...
A jak u Ciebie okres po naturalnych i sztucznych cyklach? Bo po tym tez chyba można trochę stwierdzić. U mnie właśnie raczej skąpo, co by świadczyło o nie za grubym endo.
Kurcze....od łyżeczkowania po tych trzech czy czterech okresach zalewaczach wszystkiego jest słabo, okres mam krótszy i bardziej skąpy, a od punkcji chyba jeszcze gorzej.....uffff czuję się beznadziejna (szczerze to cały czas się tak czuję tylko maskuje to robiąc cały czas co innego i zapychając myśli wszystkim innym)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry