reklama

Kto po in vitro?

reklama
Wszystko zależy od szpitala i sytuacji po porodzie . Wszędzie jest inaczej naprawdę . Ja córkę dostałam dopiero na sali. Co do blizny to przyjdzie czas na dbanie o nią . Najważniejsze jak najszybciej się wyprostuj nie garb się i jak tylko cię spionizuja to plecy proste wiem ze to będzie cholernie trudne ale jak będziesz przygarbiona to będzie tylko gorzej . Unikaj na początku szybkich ruchów nagłego podnoszenia itp. W domu na ile będzie to możliwe niech synka ktoś ci podaje przez pierwsze dni . Wiesz nie tyle ważne co z zewnątrz jest ważne w wewnętrz jak się zrośnie i jak cię z szyja . Sama bliznę po wygojenia i ściągnięciu szwów możesz smarować lub przyklepać plastry . Nie są tanie wiec pomysł czy nie chcesz kolejnego dziecka bo jak tak i czeka cię znowu cc to strata pieniędzy bo bliznę ci wytną i po efekcie nie będzie śladu [emoji6]Zobacz załącznik 957160
Co do wagi dzieciaczka moja córcia 37tc 2840 spadła na 2500 po szpitalu i uwierz z takich okruszkiem po cc jest dużo lżej i łatwiej . Co do daty mam dwóch znajomych z 01.04 są niezłymi wariatami w pozytywnym znaczeniu . Powiedzonka
Dziekuje za rady! Ja mam ciocie z 1 kwietnia tez niezła swiruska

Mi podali Synka jak tylko, Go zbadali i ubrali... Ale tylko abym przytuliła go buźka do buźki na chwilkę... Bo mnie jeszcze zszywali... Następnie zawiezli Go do taty a ja zjawilam się w sali za może 15-20 minut i zaraz przyszła położna, która podała mi Go do piersi... I tak sobie lezelismy :) miałam maść na blizne ale czy to pomogło? Nie, wiem... Po roku bardzo zbladla... To najpiękniejsza blizna w moim życiu...
Oooo jak pieknie napisane!! Aż się wzruszyłam..

Hey dziewczyny :) jestem po pozytywnej becie z moim pierwszym podejściem in vitro i chciałam się zapytać czy któraś tutaj z dziewczyn która są w ciąży biorą siofor (metformina) ? Zapomniałam się lekarza spytać a w necie różnie piszą. Ja ten lek mam , bo wyszła mi podwyzszona insulina. Proszę o radę

Po wizycie. Mamy pęcherzyk i ciałko żółte.... Jedno dodatkowe może się chować albo to echo...

Dziewczyny? Podzielił się? [emoji33][emoji33]

Vinszka, rozbijasz bank! Szykuj się na niezłą gromadkę dzieci :D
W naszej sytuacji nadmiar jest lepszy niż brak, więc nic tylko się cieszyć tym bardziej, że to nie zależy od nas :)

U mnie znowu mała zmiana! W zwiazku z tym ze łożysko jest już w opłakanym stanie a synuś raczej z tych mniejszych (zaraz 38 tydzień a synek wazy 2800) lekarz stwierdził na dzisiejszej wizycie ze nie ma na co czekac wiec w niedziele zgłaszam się do szpitala a w poniedziałek cc! Taaak! Przyjdzie nam przywitać naszego synka w prima aprilis. Hmmm ... także tak.
Mam pytanie do dziewczyn po cc ( jeśli jakieś tu są) albo może do tych które maja taka wiedzę mianowicie jak dobrze zadbać o bliznę po cc i kiedy będę mogła przytulić swojego maluszka??

Ojej, jak super! 2800 w 38 tygodniu to nie tak mało, mnie straszyli bo Mała miała pod koniec 37 tyg 2400 gram a teraz 39 tydzień i każą czekać na akcję porodową. Ale ci zazdroszczę, że już w poniedziałek przytulisz Synka!

Hey dziewczyny :) jestem po pozytywnej becie z moim pierwszym podejściem in vitro i chciałam się zapytać czy któraś tutaj z dziewczyn która są w ciąży biorą siofor (metformina) ? Zapomniałam się lekarza spytać a w necie różnie piszą. Ja ten lek mam , bo wyszła mi podwyzszona insulina. Proszę o radę

Gratuluję pozytywnej bety i witam u nas na forum!
Ja brałam metforminę (Glucophage) i brałam ją do 16-17 tygodnia. Co cię martwi?

reklama
Tym bardziej przykro... :( :( :(
A teraz tez byłaś po immunosupresji? Może powinnaś zrobić ten test receptywności endometrium (któraś z dziewczyn robiła)?

Jak masz możliwość to podejdź do rodzinnego/gina po skierowanie na krzywą cukrowo-insulinową, to będziesz mieć za darmo. Jak nie chcesz brac skierowania to w alabie i w diagnostyce zrobisz bez skierowania, najpierw zbadają ci poziom glukozy na czczo (z paska) i jak jest mniej niż 126 (przynajmniej w moim labie) to robią bez problemu.

To nie miałaś stwierdzonego IO i to dostałaś? A w jakim celu ? U mnie trochę kręciła nosem, ale dała bo u mnie nie ma tragedii, niby bardzo lekkie IO.

Pecherzyk widać przy becie ok 1000-1500, w 6-7 tygodniu to już serduszko widać

Ja brałam dawkę 75 i mogłam odstawić od razu, bo jak zaczęłam brać to nie miałam żadnych problemów, czasem pojawia się uczucie rozbicia, ból głowy itp. W takim wypadku przez 3 dni bierzesz pół dawki i wtedy odstawiasz.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry