DziękiNie odpuszczaj tylko zrob kolejne hcg za 2 dni, beta rosnie wiec nadal jesteś w grze [emoji6] trzymam kciuki [emoji110]

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
DziękiNie odpuszczaj tylko zrob kolejne hcg za 2 dni, beta rosnie wiec nadal jesteś w grze [emoji6] trzymam kciuki [emoji110]
super Asia niech dziewczynki rosnąMy po badaniach. Dziewczynki rosna, maja okragle tlusciutkie brzuszki (matka w swieta sobie nie zalowala), po tatusiu dlugasne nogi, beda modelki. Rosna jak na drozdzach, maja juz po ponad 400g (a myslalam, ze to ja przytylam huehue)
Maaasakra, ogólnie to jestem przerażona ;( chociaż wiem, że bywa gorzej. Czyli to jest pewnie przyczyna 2 nieudanych transferów ?Masz mutacje mthfr i troche za wysoka homocysteine, co moze swiadczyc o uposledzonej metylacji witamin z grupy B, w tym wit B12 i kwasu foliowego. Jesli lykasz syntetyczne formy to trzeba dolozyc tez troche tych metylowanych. Nk za wysokie, do zbicia intralipidem albo sterydem, albo jednym i drugimreszta poki co ok.
W prenatalu masz metyle, więc dołożyłabym jeszcze trochę syntetyku, przez jakieś 2tyg lub miesiąc codziennie a potem np co drugi dzień. U mnie się same metyle nie sprawdzały, musiałam łykać mieszankę. Niekoniecznie to jest przyczyną niepowodzeń, ale w dużej mierze może być. Jeśli nie było implantacji to warto tez zbadać kiry i rozważyć zastosowanie np accofilu, jeśli wynik wyjdzie zły.Maaasakra, ogólnie to jestem przerażona ;( chociaż wiem, że bywa gorzej. Czyli to jest pewnie przyczyna 2 nieudanych transferów ?
Biorę witaminę D 2000j + prenatal uno. Szczerze to nie wiem jaką ma formę kwasu foliowego
No u mnie jednostka nmol/l, co daje wynik progesteronu w przeliczeniu na jednostkę ng/ml - 124 ng/ml pierwszy wynik i 100 ng/ml drugi wynik, a to też dużo.A jakie jednostki? U mnie ng/ml, coś Twoje wyniki mega wysokie [emoji3526]
Ja miałam mieć wizytę jutro, ale NFZ wyznaczył mi ten sam termin do hematologa i musiałam odmówić. Ponoć jestem umówiona na prenatalne w 13 tc ale 11.05 dowiem się na 100%. Jak coś umówie na szybko w klinice. Robić będę tylko prenatalne i pappa ale nie wiem jak to się ma bo zarodek jednak przeleżał troszkę w oczekiwaniu. Jeśli coś nas zaniepokoi to zrobimy pewnie nifti ale... nie zakładam nic strasznego. Mój kropek dostał tyle stresu, że dbam o niego teraz. [emoji2] Zasługuje na spokój.
A co to są te Kiry ?W prenatalu masz metyle, więc dołożyłabym jeszcze trochę syntetyku, przez jakieś 2tyg lub miesiąc codziennie a potem np co drugi dzień. U mnie się same metyle nie sprawdzały, musiałam łykać mieszankę. Niekoniecznie to jest przyczyną niepowodzeń, ale w dużej mierze może być. Jeśli nie było implantacji to warto tez zbadać kiry i rozważyć zastosowanie np accofilu, jeśli wynik wyjdzie zły.
wg mnie jest dobrze, tylko trzeba sprawdzić przyrościki!!Dziewczyny czy beta 49 w 11dpt 3 dniowych zarodkow ( beta robiona o 7 rano. Transfer był 11 dni wcześniej o 14) nie jest za mała?
Bo wszędzie czytam ze ok 100 dobrze jakby było.
http://www.ceb.ajd.czest.pl/files/z14/09.pdfA co to są te Kiry ?
Super, bardzo dziękuje za pomochttp://www.ceb.ajd.czest.pl/files/z14/09.pdf
badanie to typowanie KIR, genotyp kir albo po prostu KIR, w labie powinni wiedziec o co chodzi. Tylko nie w każdym zrobisz