reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ale nie biorę żadnych leków na tarczyce wogóle,nigdy nie brałam...
Ale nie biorę żadnych leków na tarczyce wogóle,nigdy nie brałam...
W ciąży tsh nie może przekraczać 2,5 i powinno się utrzymywać poniżej tej granicy. Inne normy są dla ciąży i inne bez niej. Gdybyś nie byla w ciąży to wynik byłby ok, ale w ciąży jest odrobinkę za wysoki ;) Jestem w ciązy i pod stałą opieką endokrynologa, bo właśnie na początku ciąży tsh miałam tsh 3,2. Dostałam Euthyrox 25, a pozniej od II trymestru euthyrox 50, bo niestety wraz z zaawansowaniem ciąży tsh lubi rosnąć bardziej :). I tak jak Ty wyniki tsh przed ciążą miałam wzorowe, nigdy nie mialam problemów z tarczyca i tsh. Teraz moje tsh po leku wynosi 1,4 i to jest dobre tsh w ciąży ;)

@Pójdźka masz już termin ustalony?

@Justyska13 Ja już mam wyniki

Beta Hcg 33,69 zastrzyk z pregnylu pół dawki 5 dni przed transferem i w dniu transferu.

Estradiolu 775,71

Progesteron 14,93 i tu na bank będą większe dawki luteiny :)

Beta Hcg 33,69 zastrzyk z pregnylu pół dawki 5 dni przed transferem i w dniu transferu.

Estradiolu 775,71

Termin ustala dopiero za tydzień w sobotę, muszę jeszcze badania hormonalne zrobić.

Ja narazie nic nie brałam na ból, stwierdziłam, że jakoś dam radę. A Tobie przeszły te bóle głowy? Czy do samego końca przyjmowania estrofemu miałaś?
Z początku było najgorzej i strasznie mi się w głowie krecilo a po tygodniu się wszystko uspokoilo :* a później znowu zaczęłam puchnac :D ja ogólnie te wszystkie leki źle znoszę ale czego się nie robi dla upragnionego malenstwa :) wszystko się przetrwa:)

Estradiolu 775,71

O tak, ja miałam w 3dpt 17 i luteina poszła w ruch (pod język i zwiekszona dowcipnie)
Estrofem miałam bliżej 1000 i też kazali mi zwiększyć na 3x2.
[emoji110][emoji110] A beta niech zostanie taka piękna do II weryfikacji. [emoji8]

Dziś mam kontrolną wizytę u endrykologa,spytam się jak to wygląda.Pisałam dziś do swojego gin i odpisał mi,że TSH powinno być w granicach 1.Poproszę endrykologa,żeby dał mi skierowanie na hormony tarczycy,mam nadzięję ,że da.A poza tym,to nastraszyła mnie siostra ,powiedziała,że powinnam mieć niższe tsh,dlatego się przejęłam.Ale może za bardzo panikuję i się martwię.
Tak jak napisałam wcześniej - tsh w ciąży musi być poniżej 2,5 ;) A byłoby rewelacyjnie gdyby było 1 - 1,5.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry