Netiaskitchen
Fanka BB :)
Ja ostatnio słyszałam coś o 50%,ale aż niemożliwe chyba żeby aż tyleDziewczyny czy któraś wie ile statystycznie zarodków jest wadliwych genetycznie?
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Ja ostatnio słyszałam coś o 50%,ale aż niemożliwe chyba żeby aż tyleDziewczyny czy któraś wie ile statystycznie zarodków jest wadliwych genetycznie?
Tak może być. Przeciętnie z 6 zapłodnionych komórek do 5 dnia dotrwa właśnie około 50% i dalej po implantacji też jeszcze ciążę biochemiczne.Ja ostatnio słyszałam coś o 50%,ale aż niemożliwe chyba żeby aż tyle
To dużoTak może być. Przeciętnie z 6 zapłodnionych komórek do 5 dnia dotrwa właśnie około 50% i dalej po implantacji też jeszcze ciążę biochemiczne.
U mnie z 6 pobranych 5 dotrwalo do 5 doby i 2 transfery nie udaneNie ma sensu mowic o statystylach.
Dla przykladu: moje 2 stymulacje, w obu 9 komorek, 6 zaplodnionych.
W pierwszej do 3ciej doby dotrwala jedna jedyna.
W drugiej uzyskano 4 blastki wychodzace z otoczki.
Ta sama klinika.
Też wydaje mi się że te statystyki to lipa. U mnie trzy stymulacje. W dwóch pobrali po 5-6 komórek, 4 dojrzałe, zero dotrwalo do 5-tej doby. Jedna stymulacja 10 komórek pobrano, 5 dojrzałych wszystkie dotrwalo do 5-tej doby, więc jak dla mnie to nie ma żadnej regułyNie ma sensu mowic o statystylach.
Dla przykladu: moje 2 stymulacje, w obu 9 komorek, 6 zaplodnionych.
W pierwszej do 3ciej doby dotrwala jedna jedyna.
W drugiej uzyskano 4 blastki wychodzace z otoczki.
Ta sama klinika.
Dzięki kochana za swoje świadectwo, znaczy że i dla mnie jest nadzieja.Też wydaje mi się że te statystyki to lipa. U mnie trzy stymulacje. W dwóch pobrali po 5-6 komórek, 4 dojrzałe, zero dotrwalo do 5-tej doby. Jedna stymulacja 10 komórek pobrano, 5 dojrzałych wszystkie dotrwalo do 5-tej doby, więc jak dla mnie to nie ma żadnej reguły![]()
HejTak estrofem biorę dopochwowo, od dzisiaj 3x dziennie, i viagrę pół tabletki też dopochwowo. No ja też wstępnie miałam mieć 21 transfer, ale póki co o 1 dzień się przesunęło, mam nadzieję że już zostanie ten 22 żebym nie musiała co chwilę urlopu zmieniać. Daj znać jutro po wizycie co i jak![]()
JA z 5 zapłodnionych miałam 4 blastocysty wiec to chyba tez nie tak do konca jest. Praktycznie z kazdego zarodka cos bylo poza 1 beta 0,1. Czyli jak mam myslec ze z 4 zarodków 3 były wadliwe?Tak może być. Przeciętnie z 6 zapłodnionych komórek do 5 dnia dotrwa właśnie około 50% i dalej po implantacji też jeszcze ciążę biochemiczne.