Vinszka
Fanka BB :)
W pierwszej ciąży w 17 tc teraz w 16, ale spokojnie masz czas do 22 tc jak dobrze pamiętam [emoji8]Dziewczyny mam pytanie w którym tygodniu ciąży czułyście pierwsze ruchy dziecka bo jestem w 18 tygodniu i nic nie czuję
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
W pierwszej ciąży w 17 tc teraz w 16, ale spokojnie masz czas do 22 tc jak dobrze pamiętam [emoji8]Dziewczyny mam pytanie w którym tygodniu ciąży czułyście pierwsze ruchy dziecka bo jestem w 18 tygodniu i nic nie czuję
Hmm... średnio w to wierzę. Przy pierwszym transferze zrobiłam sobie dietę wysoko białkowa, ananas, brak kofeiny, zero zapachowych kosmetyków i totalny relaks. Przy drugim nie udało mi się nic z tego ogarnąć i oba udane.Dziewczyny powiedzcie mi prosze, bo mi wczorajsze emocje opadly, jak sie szykowac do crio transferu? Mam rozpiske lekow, encorton, luteine dopochwowo, luteine pod jezyk, duphaston, neoparin i estrofem dalej dopochwowo. Musze sobie to jakos godzinami porozkladac. Ale mam pytanie. Co omijac? Czego nie robic, co robic?? Pisalyscie kiedys o kosmetykach bezzapachowych przed transferem. Jakie?? Jak sobie dopomoc?? Dziekuje z gory za odpowiedz
Trzymam kciuki za wszystkie i tule mocno te, ktorym sie jeszcze nie udalo [emoji7][emoji110]
Nic mi nie mówili żeby unikać mięsa także nie unikam, oj wiesz co ciężko mi powiedzieć po jakim czasie spadła, bo homocysteine badałam raz ok roku temu i wtedy była właśnie wysoka, ale nikt w sumie nie zwrócił na to uwagi. Dopiero jak zrobiłam pakiet badań na trombofilię i wyszła mi mutacja mthfr to kazali mi brać większe dawki kwasu foliowego plus metylowany. Brałam ta pregne może z miesiąc i zrobiłam badanie no i właśnie była ok 7.Hello. Byłam wczoraj u hematologa. Leki na obniżenie homocysteiny biorę od 1,5 miesiąca i nic nie spadła. lekarz stwierdził, że już nie ma innych leków żeby obniżyć jej poziom. Być może za krótko je biorę. Nie powiedział mi o diecie niskobiałkowej, a ja zapomniałam dokładnie o to zapytać.
Czy Ty unikasz faktycznie mięsa, po jakim czasie homocysteina osiągnęła wynik 7?
PocieszajaceHmm... średnio w to wierzę. Przy pierwszym transferze zrobiłam sobie dietę wysoko białkowa, ananas, brak kofeiny, zero zapachowych kosmetyków i totalny relaks. Przy drugim nie udało mi się nic z tego ogarnąć i oba udane.
Nawet takk nie myślBrak jeszcze. Ale dziś mam takie wątpliwości że znów będzie biochemia![]()
Nic mi nie mówili żeby unikać mięsa także nie unikam, oj wiesz co ciężko mi powiedzieć po jakim czasie spadła, bo homocysteine badałam raz ok roku temu i wtedy była właśnie wysoka, ale nikt w sumie nie zwrócił na to uwagi. Dopiero jak zrobiłam pakiet badań na trombofilię i wyszła mi mutacja mthfr to kazali mi brać większe dawki kwasu foliowego plus metylowany. Brałam ta pregne może z miesiąc i zrobiłam badanie no i właśnie była ok 7.
U mnie też ananas królował przed dobry tydzień i transfer udanyHmm... średnio w to wierzę. Przy pierwszym transferze zrobiłam sobie dietę wysoko białkowa, ananas, brak kofeiny, zero zapachowych kosmetyków i totalny relaks. Przy drugim nie udało mi się nic z tego ogarnąć i oba udane.
Ananasa ja jadłam po dwa plasterki 3 dni przed transferem i 3 dni po. Taką wtedy teorie słyszałam tutaj na forum [emoji14]U mnie też ananas królował przed dobry tydzień i transfer udany![]()
Ty też przeszłas biochemie więc pewnie wiesz o czym mówięNawet takk nie myśl. Postaraj sie zając czyms mysli
![]()
O B12 też mi lekarz nic nie mówił , więc biorę tylko tą dawkę która jest w pregna, czyli 2,5 tyle że jakaś dziwna jednostka tam jest...No to juz nie wiem... :/
Może faktycznie zmienię ten lek. A czy po transferze brałaś dodatkową witaminę B12? Bo ja normalnie mam przyjmować 100 jedn., ale w ciązy 1000 jedn, dlatego od dnia transferu do dnia wyniku bety brałam 1000jedn.