bazylia128
Fanka BB :)
Ja mialam najpierw krotki protokol z tego 4 blatocysty i prawie za kazdym raze biochemia plus ostatnio puste jajo. Ja mam wysokie AMH ponad 9 dlatego taki protokol u mnie wybrano. Tylko ja mysle ze to sie wiaze z PCOS chociaz na USG to wyglada w miare dobrze. Sa jakies pecherzyki antralne ale nie ma tego duzo. Ale brak owulacji, tylko po przyjmowaniu metforminy sie pojawiala. Dlatego pytam bo teraz po dlugich konsultacjach dobrano mi dlugi protokol i nie wiadomo czy nie bedzie trzeba przerwac stymulacji lub zmniejszac dawek bo wysokie ryzyko hiperstymulacji. Na krotkim bylam stymulowana gonalem i bylo duzo jajeczek ale najwidoczniej slabej jakosci bo z 18 tylko 5 sie nadawalo do zaplodnienia.To nie jest głupie pytanie. U mnie naturalnie nie występują owulacje, w początkowych miesiącach starań byłam stymulowana, chodziłam na monitorowania i miałam podawany Pregnyl, niestety nawet on sobie nie radził i pęcherzyki poprostu nie pekaly. Tworzyły się torbiele krwotoczne zwane LUF. Każdy lekarz (poza prof. K), zawsze zalecal długi protokół, aby jajniki były wyciszone i czyste. To nic innego jak przyjmowanie wcześniej antykoncepcji.