KarolinaJ79
Fanka BB :)
Spokojnie czasami to krwiak a nie możesz pojechać na IP ginekologiczna ???Dziewczyny jestem przerażona... Zaczelam właśnie plamic na różowo... Czuje że to koniec a tu nie ma nawet gdzie USG na szybko zrobić...![]()
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Spokojnie czasami to krwiak a nie możesz pojechać na IP ginekologiczna ???Dziewczyny jestem przerażona... Zaczelam właśnie plamic na różowo... Czuje że to koniec a tu nie ma nawet gdzie USG na szybko zrobić...![]()
Kochana ja też mocno krwawiłam,wyleciał ze mnie wielki skrzep,,myślałam ,że poroniłam,a to okazało się że krwiak i złuszczała się macica jak na okres.,trzymam mocno kciuki żeby wszystko okazało się fałszywym alarmemAle miałaś skrzep z krwi? Ja mam żywą i brunatna krew...i pobolewa brzuch
To jak by bulo poronienie to wyszedł by taki przezroczysty pęcherzyk - spokojnie trzeba zobaczyć w USG . Mam nadzieje jednak ze zostanie z Tobą kropek !!5t i 1d
Też tak miałam. Przez 2-3 dni miałam delikatne plamienia (różowe i brązowe) w niedziele wieczorem poleciała krew .. byłam przerażona. Położyłam do łóżka, brzuch bolał mnie bardzo. Nawet wzięłam nospe ale chyba nic nie pomogłaAle miałaś skrzep z krwi? Ja mam żywą i brunatna krew...i pobolewa brzuch
Punkcja jutro z tego co kojarzę to nie pobierają już krwi. A kojarzysz jaka jest wartość maksymalna ?Z kiedy masz ten wynik ? Jak przed punkcją robiłam progesteron i estradiol codziennie przez 3 dni bo lekarz chciał widzieć jak wszystko wzrasta. Progesteron jest ważny w dniu punkcji żeby podjąć decyzje czy tranfer świeży czy mrożony. Zapytaj lekarza koniecznie przy kolejnym kontakcie albo w dniu punkcji ☺
Ja też miałam skrzep, i wszystko skończyło się dobrze, trzymam kciuki!Ale miałaś skrzep z krwi? Ja mam żywą i brunatna krew...i pobolewa brzuch
Może pogadaj z lekarzem, żeby zamienił Ci już prolutex na inny progesteron, taki z refundacją, nie wiem więcej luteiny 100 lub nawet tej podjezykowej 50tki?Niektorzy lekarze w ogóle nie wypisują prolutexu bo szukają dla pacjentek tańszych zamienników. Jak masz dobry poziom progesteronu to bym rozważyła taką opcję. Na zupełne odstawienie jest wg mnie za wcześnie.Hej dziewczyny
Potrzebuje pomocy, porady...
Byłam dziś na wizycie 14dpt
Beta rośnie 1255
Zmusilam lekarza do USG i stwierdził że to za wcześnie- nic nie widać.
Poza tym mam brać dalej ekstremum progesteronu- crimone 1xdz turbostrzykawka,
Luteina 3xdz 2tabl
Prolutex - 2xdz 1 zastrzyk - nie wykupiłam bo rachunek mnie dziś zabił.
I tak jak w sumie co tydzień zostawiłam 580pln
Nie byłam na to przygotowana...
Co o tym myślicie?
Jeżeli wasze porady brną aby brać leki czy może któraś ma do sprzedania Prolutex i crimone?
Powinni Ci pobrać, może być już w narkozie nawet. Na pewno bez sprawdzenia poziomu estrogenu i progesteronu nikt nie będzie podejmował decyzji. Zapytaj ich przed punkcją, to będziesz spokojniejsza.Punkcja jutro z tego co kojarzę to nie pobierają już krwi. A kojarzysz jaka jest wartość maksymalna ?