reklama

Kto po in vitro?

reklama
No kochane, ja wreszcie klapnęłam na dupeczce.. mam chwilę bo o 17 wstrzykuje neoparin a o 17.30 ide pobiegać;)
Zjadłam juz obiadek, kalafiorowa pycha A z buzi mi tak kacabani czosnkiem,ze lepiej nie podchodzić [emoji85] zjadłam też kawałek ciasta zrobionego naprawdę szybko. Wrzucę Wam przepis, trochę zmodyfikowałam bo zamiast brzoskwiń mrożone maliny i galaretka wiśniowa, zamiast margaryny masło A kajmaku jak na lekarstwo ;)
No i Aniołki skonczone;) zrobilam dwa bo jednego zostawię sobie. Tyle już różnych uszyłam i każdy poszedł na prezent [emoji85]
Zobacz załącznik 1069810Zobacz załącznik 1069811Zobacz załącznik 1069812Zobacz załącznik 1069813
Aniołki przepiękne 😍😍😍Ale masz talent!!!

Dziewczyny mam pytanie czy któreś z Was korzystały z dofinansowania do in vitro? Czy ciężko jest to załatwić i ile trwa procedura?
Ja korzystałam w Warszawie w 2018roku.Teraz nie wiem czy zdążymy bo dopiero klinika dogadała się z miastem a zapłacić za procedurę musimy przed 23.01.Załatwienie dofinansowania jest proste, trzeba zrobić określone badania lub mieć aktualne, podpisać kolejną tonę papierologii i przede wszystkim spełnić kryteria.

Ja korzystałam w Warszawie w 2018roku.Teraz nie wiem czy zdążymy bo dopiero klinika dogadała się z miastem a zapłacić za procedurę musimy przed 23.01.Załatwienie dofinansowania jest proste, trzeba zrobić określone badania lub mieć aktualne, podpisać kolejną tonę papierologii i przede wszystkim spełnić kryteria.
Ja muszę sprawdzić czy klinika Novum bierze udział w dofinansowaniu 😊 jak tak to muszę zacząć to załatwiać bo zawsze przyda się pare groszy dofinansowania przy takich wydatkach

reklama
U mojego męża byli coś nie tak z cftr, zaraz sprawdzę i dam Ci znać. Ja robiłam rozszerzone badania w Medgenie za 660zl.
@Ananasowa93 wrzucam wynik cftr męża i moje rozszerzone badania. Nie wiem czy to coś pomoże. Nam powiedzieli po tych wynikach, że jedyne co grozi dziecku to nosicielstwo tej samej mutacji co ma mąż, ale nie wystąpi u niego mukowiscydoza skoro u mnie jest ok.

Załączniki

• IMG_20200118_184108.jpg
    IMG_20200118_184108.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 65
  • IMG_20200118_184328.jpg
    IMG_20200118_184328.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 62

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry