reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kup tzw insulinowymi czyli strzykawki do insuliny ze zdejmowaną igłą. Do tego jeszcze igły grubsze do nabierania leku. Robiłam tak: nabierałam grubszą igłą ( płyn jest dość gęsty i cienką igłą od insulinówki ciężko się nabierało) potem zakładałam igłę od insulinówki. Przez dwa czy trzy dni miałam grube ilgy , oj ciężko było bo jednak było już nieprzyjemnie.
Dzięki za radę, jutro spróbuje ta gruba bo już kupiłam. Dzis mi podala polozna w klinice więc jeden z gkowy. Jak nie dam rady to napewno przejdę na mniejsze. Ogólnie mam mała tolerancję na ból i obawiam się że będzie ta zmiana szybko ;)
A przez te cienkie igły nie bolało bardziej ?

U nas chyba będzie p.zda z tego wszystkiego. Z tych 5 zarodków niby mega hiper zajebistych od 3 do 6 doby został jeden... co kuźwa może być nie tak, że tyle wyginęło????

Już mi niedobrze jak myślę o tym transferze i następnym z jednym zarodkiem, gdzie miały być dwa.
Jejku, no to się porobiło [emoji853]. Ale wiesz, że może wystarczyć ten jeden właściwy [emoji846].
Ja przy pierwszej stymulacji miałam taką samą sytuację... Też się załamałam ale szybko się podniosłam i przy drugiej stymulacji miałam już 5 blastek zamrożonych. Do tej pory nie wiem od czego to zależało. Żadnych witamin nie braliśmy a leki były takie same

Hej dziewczyny.
Jestem po transferze, poszło w miarę gładko lekki ból odczuwam teraz ale jest do zniesienia.
Transfer wykonywała mi ta sama dr co ostatnio, zapisała mi o dziwo jeszcze zastrzyki Prolutex 25
dodatkowo raz dziennie. Wcześniej nie miałam zastrzyki ale czytałam że to progesteron to chyba dobrze, co myślicie o tym ?

Buziaki
Czemu dodatkowo prolutex? Miałaś za niski progesteron poprzednio?
Niech się gnieździ[emoji3]

Super. Teraz trzymamy kciuki żeby Kropek się rozgościł na długie 8.5 miesiąca! !! [emoji110][emoji110][emoji110]Miałaś jeden zarodek podany?
Kupiłaś już ten prolutex? Bo nie jest tak łatwo dostępny. Zastrzyki są dość bolesne, ale sam lek dobrze się wchłania. Tylko tani nie jest[emoji854]No i kupując sprawdź czy w opakowaniu jest zestaw do zastrzyków czyli strzykawka, igły etc.
A strzykawki z menopuru do czegoś się przydadzą? Mnóstwo mi tego zostało.

Czemu dodatkowo prolutex? Miałaś za niski progesteron poprzednio?
Niech się gnieździ[emoji3]
Jak byłam na ocenie po nie udanym transferze po miesiące to było w 14dc to miałam progesteron 1.47 i była owulacje ... może dlatego , powiedziała jak się zapytałam na co zastrzyki to że hormon i może się zagniezdzic

Hej dziewczyny.
Jestem po transferze, poszło w miarę gładko lekki ból odczuwam teraz ale jest do zniesienia.
Transfer wykonywała mi ta sama dr co ostatnio, zapisała mi o dziwo jeszcze zastrzyki Prolutex 25
dodatkowo raz dziennie. Wcześniej nie miałam zastrzyki ale czytałam że to progesteron to chyba dobrze, co myślicie o tym ?

Buziaki
To dodatkowy progesteron. Też to biore. I właśnie mamy przymusowo wycieczkę 120 km bo tam najbliżej w aptece pokazało dostępne zastrzyki. A dziś wzielam ostatni.
Trzymam kciuki za Kropusia! Odpoczywaj!

Dzięki za radę, jutro spróbuje ta gruba bo już kupiłam. Dzis mi podala polozna w klinice więc jeden z gkowy. Jak nie dam rady to napewno przejdę na mniejsze. Ogólnie mam mała tolerancję na ból i obawiam się że będzie ta zmiana szybko ;)
A przez te cienkie igły nie bolało bardziej ?
Zdecydowanie lepiej cienką igłą się kłuć.
Miałam chyba coś takiego. Zamów sobie na próbę kilka, do tego jakieś grubsze igły do nabierania. Tylko upewnij się że igły się ściągają w tej strzykawce? Wydaje mi się że to były te z linku. Przepraszam to już było 1.5 roku temu więc nie pamiętam na 100 %.

reklama
U nas chyba będzie p.zda z tego wszystkiego. Z tych 5 zarodków niby mega hiper zajebistych od 3 do 6 doby został jeden... co kuźwa może być nie tak, że tyle wyginęło????

Już mi niedobrze jak myślę o tym transferze i następnym z jednym zarodkiem, gdzie miały być dwa.
Może umów się na rozmowę z embriologiem, bo jeśli do 3ciej doby były super i komórki embriolog ocenił dobrze to wygląda na winę nasienia... A jaka metoda zapladniali? Robili selekcję nasienia albo coś typu FAMSI/PICSI ? Wyszła u Was zła morfologia nasienia?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry