reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Ty chyba leczysz sie w invikcie? I bedziesz miala atosiban? U mnie bylo max 3h. Godzina przed transferem i 2 po. Raz nawet chyva 2.5h.
Tak. Pani doktor rozpisała 1 h przed w trakcie i 3h po transferze. Stresuje się ze względu na to ze panicznie pije się igieł. Wiadomo z racji leczenia pozbyłam się paniki przy pobieraniu krwi ale przed punkcja podczas wbijania wenflonu traciłam przytomność ( stres powoduje przyspieszona akcje serca, płytki oddech i mimowolnie traci się świadomość) dlatego 20 min leżałam w zabiegowym na kozetce. I tylko dlatego boje się kroplówki bo to będzie dla mnie duży stres. Ale zrobię wszystko żeby zwiększyć szanse mojego kropeczka.
Jak tak sobie przemyślałam to może i dobrze ze będę 4 godziny leżeć. Wcześniej się bałam ze po zabiegu rach ciach na nogi i do domu...
No i tak sobie mysle ze gdybym się nie zdecydowała na to badanie to mój kropek nie miałby szans na zagnieżdżenie i tak mogłabym robić transfery jeden po drugim.

reklama
@bazylia128 mam to wszystko co się pokazuje, chyba wszystkie dodatki, chociaż nie wiem, bo mówił ze kupił pakiet. Najpierw ugotuje, bo jak zacznę grać, to przepadnę 😁🙈 wcześniej miałam simsy3
Robie dziś kotlety z kaszy jaglanej i kapusty, jak mąż się kapnie ze to wege to mu najwyzej jakiegoś steka usmaże 😉
A Ty już pogralas? 🙂
Brzmi pysznie!! I kotlecik z kaszy i stek 😜😜

Zapraszam! Bedziemy cisnac zdrowy tryb, zeby stworzyc naszym fasolkom jak najlepsze warunki! To chyba najlepsza motywacja, zeby ruszyc się z kanapy [emoji7]
Jestem w ogole pelna podziwu dla Ciebie kochana. Jestes mega silna. Na pewno to zaowocuje! [emoji123][emoji173]
A jak ! Będziemy się wzajemnie motywować!😁
Przed tym udanym transferem też systematycznie ćwiczyłam i jadłam zdrowo
Tylko przez te 9 tyg byłej ciąży leżałam jak kłoda na kanapie bo musiałam i teraz muszę po łyżeczkowaniu znów odpoczywać..
Ile można ?!Już mnie wszystko boli,dupa się spłaszczyła,tłuszczem obrosłam :D
Jak za karę te odpoczywanie..zdecydowanie wolałabym sobie poćwiczyć od razu energia by wróciła :)
Już niedługo mam nadzieje!👍
Po zabiegu nic mnie nie boli,żadnych krwawień więc chyba wszystko jak być powinno tam

Kochana morze łez już uroniłam
Wyglądam jak panda cała opuchnięta i z sińcami i włosów wypadła mi chyba połowa ze stresu
Ból w sercu nie do wyobrażenia
A powiedz mi po jakim czasie wszystko Ci się tam zagoiło i wystąpiła miesiączka ?
Pisałam już z lekarzem że jak wszystko się zagoi i wystąpi miesiączka to mam się zgłosić będziemy działać dalej 👍
Czeka mnie nowa procedura zaczynamy od początku ________
Napewno chcę zrobić sobie oraz mojemu kompleksowe badania genetyczne
A teraz przez ten czas oczekiwania chcę się porządnie zająć sobą ,przygotować się jak najbardziej potrafię (dieta,ćwiczenia,wyciszenie)
Mój chłop oczywiście to samo bo jego plemniki też muszą być najlepsze
W nowej stymulacji zależy mi aby uzyskać więcej niż 1 zarodek
I przed transferem będę badać zarodki aby uniknąć takiej sytuacji jaka się wydarzyła
I podamy tylko w pełni prawidłowy
Ewidentnie była to wada genetyczna

Także moja droga pewnie będziemy działać w podobny czasie
Oby nam nic nie stanęło na przeszkodzie!❤
Pozdrawiam
Ja po łyżeczkowaniu dostalam okres po 6 tygodniach, potem już wszystko wróciło do swojego rytmu .

Że co?!? Jakiej kuwa Dominikanie?!? Opowiedz coś więcej plisssss[emoji8]
Kiedy to było ..... 😂😂😂w wrześniu byliśmy 2 tyg ... raj na ziemi dziewczyny 🌴🦀☀️👙🐠🥥 na takie wakacje na totalny relaks .. zazwyczaj wybieramy miejsca gdzie możemy zwiedzać, raczej aktywnie spędzamy wakacje .. ale po nieudanym ivf oboje potrzebowaliśmy się na maksa zresetować .. i to były jedne z najpiękniejszych wakacji ❤️

Kiedy to było ..... 😂😂😂w wrześniu byliśmy 2 tyg ... raj na ziemi dziewczyny 🌴🦀👙🐠🥥 na takie wakacje na totalny relaks .. zazwyczaj wybieramy miejsca gdzie możemy zwiedzać, raczej aktywnie spędzamy wakacje .. ale po nieudanym ivf oboje potrzebowaliśmy się na maksa zresetować .. i to były jedne z najpiękniejszych wakacji ❤
Wow! 😍 Gdyby nie ten wirus też byśmy wyruszyli się zresetować gdzieś daleko

reklama
Nie chcialam wczesniej pisac ale Łukasz na mnie strasznie cisnal zeby jednak przebadac wczesniej i nie transferowac przed wynikiem bo sie bal zebym znowu nie przechodzila po raz enty poronienia... Za darmo nam go przebadali i wykluczyli wszelkie wady genetyczne... To plec zenska. Szalejemy z radosci ze jest zdrowe... Teraz badanaia immuno, histero albo laparo i dzialamy ❤ ❤ ❤ Daja nam 50% wiec to tez nie jest tak ze jak zdrowe to musi sie zaimplantowac. ALE dzisiaj mamy swieto ❤❤❤
Cudownie ❤️❤️❤️

Do góry