reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Ja polecam jak się da robić jednak zakupy przez Internet wiem że ta opcje ma intetmarche Rossmann. Ja zamówiła też przez neta różne bakalie i trochę chemii do domu. I do paczkomatu jak się da. Kontakt zerowy. [emoji3][emoji3]
A do sklepu tylko jak jest mus, najlepiej 1 x na tydzień.
Dobrze że pozostajemy w zgodzie. Ja nie chce spiec. [emoji3][emoji3]

Ja też nie, ostatnio tu dość gorących tematów i spięć było, limit na ten rok został wyczerpany 😎

Ja nie wiem czy do paczkomaty zmieszczą 10 zgrzewek wody/napojów + jakieś inne męża wymysły 😂

Kuzynka mieszka w Anglii, jak się tam zaczął szał to zamówiła spożywke przez neta bo ma 3letnią.corke i nie chciała chodzić zakupy ani męża wysyłać. I czekała na zakupy... TYDZIEŃ. Także jakby miała pustą lodówkę to by z głodu umarli. Ale też staramy się zamiawiać z netu wszystko co idzie i to paczki większe a nie pojedyncze sztuki, żeby kurierów nie ścigać niepotrzebnie.

I ostatnio byłam w sklepie po trampki (nie miałam w czym śmigać na bieżni) bo moja wybredna stopa nie uznaje kupowania butów w ciemno z netu. Jakaż była moja radość jak się okazało, że w sklepie pusto. Pierwsze trampki jakie były, szukałam rozmiaru i sio ze sklepu. Zajęło mi to z płaceniem jakieś 4 minuty.

reklama
Maseczki powinni nosić wszyscy którzy wychodzą z domu i to widać na przykładzie krajów azjatyckich gdzie ilość chorych i zmarłych jest mniejsza niż w Europie która chodzi bez masek. Niestety w Europie masek brakuje dlatego jest takie podejście że lepiej ich nie nosić niż kilka razy nosić ta sama jednorazowa.
Ja uważam że gdyby każdy na dom miał 4 maski na tydzień a bez nich nie mozna by wychodzić to każdy logicznej planował by wyjścia i bez potrzeby nie chodził po sklepach. A tak jest wrażenie że wszyscy dookoła nie są zakazeni bo masek nie noszą.
Ja wiem że to co mówię jest kontrowersyjna i sprzeczne z zaleceniami rządowymi. Każdy ma prawo do własnego zdania. To nie ma być zalążek do kłótni. To moje zdanie.
Zgadzam się z noszeniem maseczki poza domem w miejscach gdzie są ludzie. Wiele krajów lepiej przygotowanych niż nasz to zaleca. U nas to chyba glownie problem jezt z dostępnością maseczek. Nie ma obowiazku noszenia, bo by ludzie już wszystko z rynku wykupili i nie byłoby szans zeby personelowi medycznemu wystarczyło... Wg mnie wcale nie chodzi o to, że noszenie maseczki nie pomaga, tylko o taką kalkulację...
Ja teraz nie idę do ludzi bez maseczki i rękawiczek. Fakt, że i tak wychodzę rzadko i nie na długo, ale i tak daje mi to taką odrobinę spokoju w tych paskudnych czasach. Nigdy nie wiem czy ktoś nie podejdzie za blisko, a tak to chociaz trochę zmniejszam ryzyko złapania wirusa.

Maseczki powinni nosić wszyscy którzy wychodzą z domu i to widać na przykładzie krajów azjatyckich gdzie ilość chorych i zmarłych jest mniejsza niż w Europie która chodzi bez masek. Niestety w Europie masek brakuje dlatego jest takie podejście że lepiej ich nie nosić niż kilka razy nosić ta sama jednorazowa.
Ja uważam że gdyby każdy na dom miał 4 maski na tydzień a bez nich nie mozna by wychodzić to każdy logicznej planował by wyjścia i bez potrzeby nie chodził po sklepach. A tak jest wrażenie że wszyscy dookoła nie są zakazeni bo masek nie noszą.
Ja wiem że to co mówię jest kontrowersyjna i sprzeczne z zaleceniami rządowymi. Każdy ma prawo do własnego zdania. To nie ma być zalążek do kłótni. To moje zdanie.
Maseczki można już kupić w aptekach oraz takie bawełniane. Neuca teraz rzuciła do aptek 8 mln sztuk. Zaznaczam to maski dla nas, w sugerowanej cenie 2.5 zł.

@Breath_less a jak tam u Ciebie ? Kto mieszka w brzuszku ? 🥰

[emoji23] no nie mów, że z naszych Andrzeji zrobiły sie Andżeliny [emoji23]
Ja muszę powtórzyć usg, żeby się upewnić bo miał słaby sprzet ale powiedział, że nie byłby pewny tak Andrzeja, bo bić tu między nogami nie widzi i jakby miał stawiać jakieś pieniądze to niekoniecznie na chłopca [emoji16] ale siedział mi tyłkiem na pępku i nie mógł dokładnie zobaczyć [emoji31]

Ojjj rozumiem Cię. Bo ja mam podobnie z wenflonem. Juz pisalam wczesniej ze ja zle znosilam atosiban(nie sam wlew ale wlasnie kroplowke i to ze musialam opijac sie wodą na miejscu) i za ostatnim razem sobie odpuscilam. Najgorzej ze ta kroplowka dziala 24h podobno. Trzymam kciuki żeby to wlasnie byl ten zloty srodek do bycia mamusia:)
Tak. Działa tylko 24h.

@Ananasowa93, jedz śniadanie Kobito normalnie!

Maseczki powinni nosić chorzy. Te zwykle nie zabezpieczą nas przed wirusem. Tylko te ffp3 o których pisała @nieagatka. Ja noszę, choć bardziej właśnie z przeświadczeniem, że ewentualnie chronię innych i czekam aż przyjdą moje ffpt3 🙏🙏🙏

Transfer mam o 13 a od 12 już będzie wlew, później 3 godziny z kroplówka czyli do 16, wiec jestem ciekawa czy mogę coś zjeść rano bo padnę do 16... skutkiem ubocznym tego wlewu są nudności i wymioty i tak mysle o tym jedzeniu. No i czy w trakcie kroplówki muszę wypić ten litr płynu żeby napełnić pęcherz ... to będzie ciężki dzień. Mam tyle pytań a już nawet do kliniki nie zadzwonię ... to jest ciekawe ze na wizycie nie mam żadnych pytań a już w drodze powrotnej do domu nazbier conajmniej 10 😂
Tak. Ja normalnie jadlam sniadanie w domu. Skromne bo też mi sie chcialo wymiotować ;) nikt nie mowił ze trzeba na czczo..ja chyba nie pytalam:( a woda, koniecznie przez ta godzinke przed bedziesz pic. Jeszcze Ci panie beda o tym przypominać i pytac czy pijesz;)

U mnie zz ukrem tez nie bylo problemu a jednak pozniej wyszlo. To sie leczy. Teraz potrzebujecie czasu... Jestes w tej szczesliwej grupie kobiet kotre zachodza - jak dla mnie to tylko kwestia czasu i odopiwedniej stymulacji ;) Bedzie dobrze ;)
Podziwiam Ciebie i cieszę się, ze jestes taka mocna i fajna, pozytywna mimo wszystko 😘 jestes super babka 👍🏼
Wszystkie jesteśmy super babki! 😊😘
Los chciał żebym została z Wami na dłużej :D

Lukasz ma lepszy tel ;) I co Weronisiu mam teraz zrobic z tymi braktkami podlewac tylko czy jakas odzywke?
Ale ten nowy piesek jest śliczniutki [emoji7][emoji7][emoji7]. Alutka wie co robi i ustawia sobie Tolę od małego [emoji16].
Bratki pieeeeekne[emoji7]. Ja nie mam w tym roku, ale się nigdy nad nimi specjalnie nie trząslam, jak masz nawóz do podlewania do możesz dać, ale one i tak za miesiąc się takie brzydsze zrobią. Wtedy je do gruntu możesz wsadzić.
Właśnie czytam co tu po pijaku wypisywalam [emoji33]

Transfer mam o 13 a od 12 już będzie wlew, później 3 godziny z kroplówka czyli do 16, wiec jestem ciekawa czy mogę coś zjeść rano bo padnę do 16... skutkiem ubocznym tego wlewu są nudności i wymioty i tak mysle o tym jedzeniu. No i czy w trakcie kroplówki muszę wypić ten litr płynu żeby napełnić pęcherz ... to będzie ciężki dzień. Mam tyle pytań a już nawet do kliniki nie zadzwonię ... to jest ciekawe ze na wizycie nie mam żadnych pytań a już w drodze powrotnej do domu nazbier conajmniej 10 😂
Trzymam kciuki by wszystko poszlo zgodnie z planem ✊✊✊✊ Ja normalnie jadlam śniadanie, wymiotow i nudnosci po kroplówce w ogóle nie miałam. Wszystko bedzie dobrze, zobaczysz!!!!

reklama
Tak w czasie kroplowki musisz wypic ten litr plynow, ja zaczelam troche wczesniej i przez te godzinke musislam tylko 0,5 l.

Do góry