Netiaskitchen
Fanka BB :)
Ale będzie gdzie mieszkać, to już cośAj tam czarne... Może szarewczoraj się z kasy splukalismy na to mieszkanie więc mamy lżej hahaha!

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ale będzie gdzie mieszkać, to już cośAj tam czarne... Może szarewczoraj się z kasy splukalismy na to mieszkanie więc mamy lżej hahaha!
Tego nie ma w Gdańsku. Jest FAMSI 1000 zł.Coś jak icsi (w sensie ze tez mikromanipulacja) tylko dodatkowo selekcjonują te plemniki które są dojrzałe i prawidłowe i wiążą się z hialuronianem. U nas właśnie z tym byl problem bo test HBA wyszedł dramatycznie, przy normie pow 80% moj M miał 29%. Zrobię Ci foto z oferty, masz tam invictowy kod ID może to pomoże jakoś.
Hmm, dziwne, że nie mają tego samego... Ale pewnie i tak coś warto wziąć przy średnim i słabym nasieniu. Tak jak pisałaś, zawsze można coś wyselekcjonować, więc ja bym szła w opcję jak najlepszej selekcji. Komórek jajowych nie wybierzesz, będzie co urośnieTego nie ma w Gdańsku. Jest FAMSI 1000 zł.
Widziałam ze wzięłaś pakiet all inclusive a tam w cenie jest FAMSI właśnie ... ciekawe czemu za picsi musiałaś dopłacić. Nam pani doktor wybrała imsi-msome ale w drugiej procedurze tez poproszę o FAMSIHmm, dziwne, że nie mają tego samego... Ale pewnie i tak coś warto wziąć przy średnim i słabym nasieniu. Tak jak pisałaś, zawsze można coś wyselekcjonować, więc ja bym szła w opcję jak najlepszej selekcji. Komórek jajowych nie wybierzesz, będzie co urośniea z nasieniem niech zrobią max żeby było jak najlepiej wybrane. Nawet jak ma kosztować to tysiaka. Ja bym tak zrobiła
![]()
Jak zawsze, zarabiają na nas ile wlezie... Ale akurat z tego all inclusive byłam zadowolona, bo rzeczywiście to było total. Tylko doplata za picsi i dopłata za zapłodnienie rozmrażanych komorek i rzeczywiście nic wiecej. Po ostatniej opłaconej piątej weryfikacji (czyli po wizycie serduszkowej) dostałam receptę na torbę leków i rozpiskę jak z nich schodzić. A motyw byl taki, ze wybralam to all inclusive bo chcialam jak najmniej stracić na odroczonym transferze...Widziałam ze wzięłaś pakiet all inclusive a tam w cenie jest FAMSI właśnie ... ciekawe czemu za picsi musiałaś dopłacić. Nam pani doktor wybrała imsi-msome ale w drugiej procedurze tez poproszę o FAMSI
My braliśmy FAMSI przy 3ciej procedurze i było więcej zarodków dużo lepszej klasy więc bez tego nawet nie ma sensu podchodzic. Moje komórki się dobrze zapladnialy wtedy prawie wszystkie zresztą a zarodki padały wlasnie po 3ciej dobie więc ewidentnie nasienie wtedy komplikowalo. Teraz nawet w komórkach nie będzie z czego wybierać.. no ale po 20 lat już nie mamy więc czemu tu się dziwićHmm, dziwne, że nie mają tego samego... Ale pewnie i tak coś warto wziąć przy średnim i słabym nasieniu. Tak jak pisałaś, zawsze można coś wyselekcjonować, więc ja bym szła w opcję jak najlepszej selekcji. Komórek jajowych nie wybierzesz, będzie co urośniea z nasieniem niech zrobią max żeby było jak najlepiej wybrane. Nawet jak ma kosztować to tysiaka. Ja bym tak zrobiła
![]()
Wiesz co nie kumam po co Wam było jakieś dodatkowe PICSI jak już mieliście w pakiecie FAMSI które jest podobna metoda, do tego droższe więc nie rozumiem jak w nich różnica?? Może to wymyśl Warszawskiej Invicty tylkoCoś jak icsi (w sensie ze tez mikromanipulacja) tylko dodatkowo selekcjonują te plemniki które są dojrzałe i prawidłowe i wiążą się z hialuronianem. U nas właśnie z tym byl problem bo test HBA wyszedł dramatycznie, przy normie pow 80% moj M miał 29%. Zrobię Ci foto z oferty, masz tam invictowy kod ID może to pomoże jakoś.
Wiesz, w sumie bym się nie zdziwiła. Teraz już nie wnikam.Wiesz co nie kumam po co Wam było jakieś dodatkowe PICSI jak już mieliście w pakiecie FAMSI które jest podobna metoda, do tego droższe więc nie rozumiem jak w nich różnica?? Może to wymyśl Warszawskiej Invicty tylko
Jeszcze trzeba mieć troszeczkę szczęścia, farta czy jak tam to nazwaćKochana wiem ze wiek ma ogromne znaczenie a wyniki nie najlpeiej rokuja... Tylko ja mysle ze to nie jest tak ze to przesadza o wyniku. Mysle ze macie tam dobrych specjalistow i nadal uwazam ze in vitro nie da sie przewidziec, niczego zaplanowac, niczego spodziewac....