reklama

Kto po in vitro?

No my na polowkowych wg OM mieliśmy 21+0 a wg USG 21+1 I Hania wazyla 384g. Wczoraj było wg OM 24+5 A wg USG 24+4 i waga 779. Ale lekarka powiedziała,że wszystko ok.
Mojej siostrze tez lekarz mówił,że Franio będzie wielki i dlugi A się urodził 54cm i 3400 z groszami. Dokupywala śpiochy na 50 bo 56 były za duze ;)
A u mnie było trochę inaczej bo mówili, ze jest duży, ze nogi ma bardzo długie jak na ten tydzień. Urodziłam w 39tc 56cm 3450 g. Taki standard:-) jak syn osiągnął 9 miesięcy wyskoczył poza siatki centylowe i już nie wrócił do 3 rz. Teraz na bilansie 4 latka znowu powyżej 97centyl a koleżanki rodziły takie duże dzieci - raczej pulchne:-P niż duże i raczej 50centyl. Po usg ciężko jest oszacować. Moja bratanica w druga stronę :-) w 33tc się urodziła mówili, ze malutka ze coś nie tak... ale już wyboru nie było. Urodziła się z waga 2,5kg to dzieci w 38tc potrafią mieć taką wagę. Po usg ciężko jest przewidzieć:-) jak rodzice wysocy to najprawdopodobniej dzieci będą podobnego wzrostu. Ja mam 168cm mąż 186cm to chyba syn wysoki będzie po tatusiu:-)

reklama
Witam ;)
Od niedawna śledzę Was na forum.
My z mężem podchodzimy pierwszy raz do in vitro.
Mamy wskazanie że strony genetycznej.Mamy Ivf+badanie zarodków PDG.
Już mam zakończenie stymulacji i w środę zabieg PICK-Up. Jak wy zniosłyscie ten zabieg?
Ja dzisiaj już wzięłam też zastrzyk na uwolnienie komórek jajowych.Czy jakoś czuć że one się uwalniają?czy to raczej bezobjawowo ?
Nic raczej nie czuć. Jeżeli jest ich duzo i dojrzewają bo zastrzyk powoduje dojrzewanie komórek to można czuć rozbieranie czy coś. Ja jak byłam przestymulowana to chyba było gorzej bo to wszystko jeszcze dojrzało ;-) no ale o to chodzi:-P

@Caro♤♤♤♤ jestem ciekawa czy są oba:-)) już niedługo się dowiesz. Trzymam kciuki:-)
Dopiero za 10 dni. Wydaje się to wiecznością, ale co zrobisz.
Beta nie wskazuje na dwa, jakoś super wysoka nie jest.
W sobotę dla swojego świętego spokoju powtórzę;))
Ty się zaczynasz przygotowywać??
Piszecie o braniu magnezu w ciąży jaki poblecacie ?? Może być Magne B6 forte ??

Dopiero za 10 dni. Wydaje się to wiecznością, ale co zrobisz.
Beta nie wskazuje na dwa, jakoś super wysoka nie jest.
W sobotę dla swojego świętego spokoju powtórzę;))
Ty się zaczynasz przygotowywać??
Piszecie o braniu magnezu w ciąży jaki poblecacie ?? Może być Magne B6 forte ??
Uważaj z tym magnezem żeby nie przedawkować. Hcg to tylko hormon wiec wysokość niekoniecznie może mówić o ciąży bliźniaczej. Ja 9dpt miałam hcg 209 a podano jeden zarodek:-P w tym czasie dziewczyny z bliźniakami miały duzo niższe hcg:-P

@anett96 kochana łączę się z Tobą w bólu. U mnie też ten poniedziałek był bezlitosny. Jeszcze na domiar złego zepsuł się samochód [emoji35]
Ale dziś już wstałam w dobrym nastroju. Jestem spokojna i zaczynam przygotowania do kolejnego transferu.
Dostałam na urodziny książkę z programem postu dr. Ewy Dąbrowskiej i chyba się skuszę. Robiła któraś taki post leczniczo?
Mój brat to robił. Dieta jets naprawdę restrykcyjna i trudna. Podobno też niespecjalnie zdrowa, choc mój brat faktycznie wytrzymał te zdaje się 3 tygodnie i efekty były. Ale mówił, że nigdy więcej.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry