reklama

Kto po in vitro?

reklama
Miliaa a ciąże też prowadzisz w novum? U tej samej pani dr? Cieszę się, że wszystko jest w porządku i nie obejrzysz się jak mały Marce będzie już w domciu po porodzie. Czas w ciąży tak szybko mija, patrząc na moją siostrę która już niedługo będzie w połowie, a transfery mieliśmy poprzedniego razu w tym samym dniu.

Dziękuję za trzymanie kciuków i dobre słowa. Ja oczywiście ściskam mocno za Was i Wasze starania.

Trochę się przeraziłam ilością luteiny jaką bierzecie. Ja mam przyjmować 10 tabl dziennie ( 2 rano, 2 w południ, 2 wieczorem i 4 na noc). I tak teraz myślę czy to aby nie za mało. Skoro estrogenów przyjmuję maksymalne dawki to może i progesteron też na mój organizm wypadałoby w maksymalnych dawkach. Ehhh, ale wierzę pani doktor i nie będę kombinować.

Dziewczyny, pozdrawiam Was wieczorową porą z Serocka :-D
Myślałam, że w Gdańsku zima nie chce odpuścić, bo trochę śniegu przyprószyło, ale tu zadomowiła się na dobre. No i śniegu bez porównania Chyba nie będę już narzekać na zimę nad morzem (no dobra, nad zatoką:-D)

Babeczki, przepraszam Was, że nie piszę do Was imiennie, ale nie nadrobiłam jeszcze zaległości z dzisiejszego dnia.
Może jutro uda mi się usiąść, wtedy obiecuję naprawię swój błąd. A dzisiaj, nawet nie wiem, komu mam gratulować :zawstydzona/y:

Sylwia...ja ostatni raz bylam u dr w 8tyg ciazy...i potem zlecila mi zrobienie usg genetycznego a ja juz sama sobie potem radzilam. dzis np bylam u fajnego dr w wwie, polecam...
oczywiscie mozesz zrobic genetyczne w novum...
tylko pamietaj, ze koszt kazdego usg ciazowego to w novum 200zl.
poza tym nie ma mozliwowsci prowadzenia ciazy w klinice od 3 miesiaca...wiec porozgladaj sie za jakims lekarzem prowadzacym.
w razie pytan - sluze :tak:

O rany, Miliaa to nie wiedziałam. Pamiętam, że moja siostra była pytana w novum czy chce u nich prowadzić ciąże czy ma swojego lekarza. Dlatego wnioskowałam z tego pytania, że można i u nich prowadzić ciąże. Siostra miała już wybranego, który prowadził jej poprzednią ciążę i dlatego wybrała opcję odejścia z novum do swojego gina.

Co do kosztów usg - to chyba porównywalne. Siostra za wizytę z usg płaci coś koło 250 zł, obok mojej pracy gin bierze 350 zł za wizytę. Więc tutaj wielkich różnic nie ma. Ja prawdopodobnie wybiorę siostry lekarza, bo sprawdzony już :) No i oczywiście zależy mi żeby urodzić szpitalu, w którym doktor pracuje. Wiem, wiem, za daleko lecą moje plany, ale już tak mam :)

Miliaa - super wiadomosci - maluszek caly i zdrowy a to najwazniejsze:-) No i mowilas ze chcialas chlopczyka wiec prawdopodobnie masz:) Mojemu braciszkowi za miesiac urodzi sie maly Marcelek :-D stad moj sentyment do tego imienia:-)

Tulę Was na dobranoc.
Spokojnych i miękkich snów :-)

70529_m_640_480_0_0_0_0_0_0_0_75392f4d24e5d5e2799aceead4231825.jpg

reklama
Miłego dnia Wszystkim życzę :-)

A ja od samego rana na nogach (około 04.10) no i już dzisiaj z rana zrobiłam zastrzyk z Pergoveris ( dzisiaj już 3 dzień stymulacji u mnie :-)), a wieczorkiem w planach mam jeszcze Gonal F 300 i Gonapeptyl.

Miliaa
-gratuluję zdrowego maluszka. Ja jakby mi się udało to chyba zostanę u swojego lekarza. On przyjmuje nie tylko w Invimedzie, ale tak normalnie w innej przychodni jeszcze. Co prawda mam do niego 100 km, ale jakoś mam do niego zaufanie duże.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry