reklama

Kto po in vitro?

reklama
Jeszcze mocno głowie się dlaczego zaproponowali ci in vitro jeśli obiektywnie popatrzeć na Twoją historię to naturalna ciąża jest jak najbardziej możliwa.....idąc dalej....mialaś podanych 6 blastek, no do cholerki powinno być coś więcej niż biochemiczna....może warto oprócz Paśnika skonsultować to wszystko z innym lekarzem....wiem masz swoją miłą lekarkę, super ostatnia stymulacja ale jaki ona ma pomysł na Ciebie.
No tak, niby 6 blastek, ale u mnie z 7 blastek z pierwszej procedury też 6 nie dało ciąży. Nie mam pojęcia co się zadziało, że akurat drugi transfer się udał. W pozostałych nawet biochemu nie było,tylko zerowa beta... Chyba nie da się tak łatwo znaleźć odpowiedzi na te pytania.

Famsi to coś w rodzaju PICSI czyli wiązanie z hialuronianem - jak się nie wiążą nie dokończą procesu zapłodnienia. Czyli to IMSI wybieranie pierw plemnika w większym powiększeniu niż ICSI wtedy mamy większe powiększenie. Bo ICSI to bierzemy plemnik łamiemy mu ogon i wbijamy do komórki na imprezę. Pierw oglądany go pod mikroskopem po pierwszej selekcji - czyli odwirowujemy te które się nie ruszają lub są słabe. Oceniamy czy ma główkę ładna i witkę itp. IMSI widzi jeszcze więcej - różne defekty, wgłębienia. Potem bierzemy te wyselekcjonowane plemniki i patrzymy które się wiążą z hialuronianem. Jak pozytywnie reagują to do komórki. Bo test z hialunianem to test który mówi czy plemniki nie są „ślepe” mogą być super pływakami ale do komórki nie dopłyną bo jej nie zlokalizują. Czyli FAMSI picsi bliżej natury :-)
Jeszcze dobra jest separacja nasienia usuwa wiekkszosc plemników z wadliwym DNA. To dodatkowa opcja.
Uwielbiam jak to opisałaś, prosto i na temat 😁😁😁 - konkretnie i teraz już każdy rozumie o co kaman 😁

U mnie endometrium 7,5, jeszcze mało, w piątek mam przyjść na kolejne usg, jeśli będzie ok to będę mieć wlew z accofilu i transfer byłby w następną środę robiony przez mojego doktora. I jeszcze mam zrobić badanie estradiolu i progesteronu w piątek, czyli jeszcze przez zastosowaniem luteiny, wcześniej mi tego nie zlecał, nie wiem czemu 🤔 Od dwóch dni pęka mi głowa, wcześniej dwa dni męczył mnie żołądek, zastanawiam się czy tak działa na mnie encorton, estrofem czy metformina, niedługo zacznę świecić od tego wszystkiego 😵💡

Chyba mnie pomylilas ;) ja poprzedni transfer mialam dokladnie rok temu i sie okazalo puste jajo - a chyba ze czytalas jak wspominalam o tym to tak wtedy juz byl widoczny pecherzyk w jamie macicy...
Chyba Cię pomyliłam, przepraszam... Tak to jest jak udzielasz się na forum między jednym mailem do klienta a drugim... ;). Ale już wszystko wiem... Wiem też, że panikujesz przed sprawdzeniem wyniku obecnego... Trzymam kciuki!!!!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry