reklama

Kto po in vitro?

reklama
Wiesz co, no właśnie nie jestem pewna... Chyba mam...
Mi nospa nie pomogła. Jak już nie spałam z bólu w nocy pojechałam na izbe przyjęć by wykluczyć że coś z ciążą nie tak czy z łożyskiem. Wszystko było ok ale kazali jechać na USG jamy brzusznej i chirurga bo może to wyrostek. I na USG lekarz sprawdził wszystko nerki pęcherz wyrostek żołądek. Ocenił że to jelita i kolka. Uciśnięte mocno i że muszą się na nowo ułożyć. Ból się pojawił gdy nastąpił skokowy wzrost macicy. Może u Ciebie też tak jest. Pomogły czopki i lekka dieta. Espumisan nie bardzo pomogl. Jednak jak dalej będzie bolało dla świętego spokoju jedz na izbę przyjęć tam od razu zrobią Ci USG. Będziesz spokojniejsza.

Mi nospa nie pomogła. Jak już nie spałam z bólu w nocy pojechałam na izbe przyjęć by wykluczyć że coś z ciążą nie tak czy z łożyskiem. Wszystko było ok ale kazali jechać na USG jamy brzusznej i chirurga bo może to wyrostek. I na USG lekarz sprawdził wszystko nerki pęcherz wyrostek żołądek. Ocenił że to jelita i kolka. Uciśnięte mocno i że muszą się na nowo ułożyć. Ból się pojawił gdy nastąpił skokowy wzrost macicy. Może u Ciebie też tak jest. Pomogły czopki i lekka dieta. Espumisan nie bardzo pomogl. Jednak jak dalej będzie bolało dla świętego spokoju jedz na izbę przyjęć tam od razu zrobią Ci USG. Będziesz spokojniejsza.

Ok, dziękuję Ci bardzo 😘

Tak w bliźniaczej ciąży jest jakby dwa razy więcej zmartwień ale i dwa razy więcej szczęścia [emoji3059] no my czekamy na tego też 2 miesiące ale dlatego że po prostu trzeba je zrobić w odpowiednim tygodniu. Też myślę o wczesnym porodzie. Niby człowiek ma ze wszystkim czas do wyznaczonej daty ale życie potrafi zaskoczyć. W 7 miesiącu biore się ostro za przygotowania. [emoji123]
Zrobisz oczywiście jak zechcesz, ale ja sugeruje zacząć troche wczesniej. Nawet przy wzorcowo przebiegajacej ciazy i super samopoczuciu (moja pierwsza ciąża) 8 i 9 miesiac sa juz naprawde trudne. Kregoslup zaczyna dosc powaznie odmawiac posluszenstwa, meczyc bedziesz sie bardzo szybko i ogolnie bedzie Ci ciezej ze wszytskim. Ja na koniec 7 miesiąca mialam wszytskie ciuszki wyprane i wyprasowane i schowane (do rozmiaru 74) i później okazalo sie, ze dobrze, bo naprawdę byloby slabo z robieniem tego na koncowce ciazy. Na te ostatnie miesiące zostawilam sobie tylko konczenie wyprawki i robilam to glownie internetowo.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry