reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dzisiaj strasznie mnie głowa boli, ale to pewnie stres. Trochę pobolewa mnie brzuch, ale mniej niż wczoraj. Sama nie wiem jak z tym progesteronem. W dniu badania miałam 30, ale jak mówisz, że jest wydzielany skokowo to cholera wie. Prawda jest taka, że zmartwiły mnie najbardziej te skrzepy i ból brzucha. Trwało to w sumie chwilę, krwawienie też nie było jakieś potężne bo podpaska była delikatnie zabrudzona. Przez całą noc się nic nie wydarzyło, a teraz tylko to delikatne plamienie. Ciekawa jestem czy przy poronieniu jest tak krótkie krwawienie czy trwa tyle co okres. Naczytałam się już tyle, że sama nie wiem :(
Kochana tu było dużo dziewczyn z plamieniami, krwawieniami i teraz albo tula już swoje dzieciaczki albo zaraz rodzą. Postaraj się uspokoić, poczekaj na wynik. Poronienie- przynajmniej u mnie żadne nie było jednorazowym krwawieniem, to dużo bardziej intensywny i bolący okres. Trzymam za Was kciuki[emoji110]

A Ty masz tylko 4 [emoji33] Teraz doczytałam...
Tylko ze mi beda bardzo malutko płacić bo mi zmniejszyli wyplate do 80% i będę dostawala tylko po 600f na miesiąc [emoji53]
Gdybym mogla wybrac 4 miesiace na 100%, 9 na 80% wybralabym druga opcje. Tez bede 9 miesiecy w domu 4,5 platne 100% i 4,5 platne 0% co daje srednia 50% zarobkow. Nie masz co narzekać [emoji6][emoji6]

Ale w pl też jest 80% jak bierzesz rok. Jakby brać 20 tyg o ile pamiętam to wtedy jest 100%.

Ale nie, nie chodzi mi o to..
Chodzi mi o to że przez covida mi zmniejszyli wyplate do 80% i dostaje co miesiąc furlough 80% i przez to będę dostawala mniej macierzynskiego niz powinnam gdybym miala placone w pracy 100%
Bardziej mi sie opłaca siedziec na furlough niz na macierzyńskim 😕

Dziewczyny dzwonilam na oddzial i mi powiedzieli ze absloutnie nie wpuszcza Łukasza a dziecko zobaczy dopiero przy wyjsciu 😭 😭 😭 😭 Po CC conjamniej 5 nocy i nie ma opcji wykupienia poloznej, sama bede wszystko przy niej robic a jak bede chciala sie isc umyc albo cos to wystawiam dziecko do jakiejs sali noworodkow i wtedy ide. Spanikowalam - musze dzisiaj ogladac filmki jak przewijac, jak karmic i co robic jak mi bedzie caly czas plakala :o boje sie takiej niestabilnej glowki - jak ja po CC chodzi mi o te pierwsze godziny zanim mnie spionizuja bede ja podnosic? Nie!! Tak nie moze byc - musze sie skupic i ogarnac - przeciez jakos musze dac rade? A ona do mnie AAA TREAZ SA KAMERKI TO SIE TAK MEZOM DZIECI POKAZUJE. Na oddzial mma nie zabierac zadnych podkladow, mleka, butelek to wszystko jest a ubranka tylko nawyjscie - najwiecej pieluszek jednorazowych i tetre. No i wszystko maz moze doniesc i zostawic przed wejsciem to mi podaja.

Gdybym mogla wybrac 4 miesiace na 100%, 9 na 80% wybralabym druga opcje. Tez bede 9 miesiecy w domu 4,5 platne 100% i 4,5 platne 0% co daje srednia 50% zarobkow. Nie masz co narzekać [emoji6][emoji6]

Ale ja nie będę dostawala 80% swojej wyplaty... Będę dostawala o wiele mniej niz 80%.
Tylko pierwsze 6 tyg bede dostawala 90 % z wyplaty... No ale ok, już nie narzekam 😉

Dziewczyny dzwonilam na oddzial i mi powiedzieli ze absloutnie nie wpuszcza Łukasza a dziecko zobaczy dopiero przy wyjsciu 😭 😭 😭 😭 Po CC conjamniej 5 nocy i nie ma opcji wykupienia poloznej, sama bede wszystko przy niej robic a jak bede chciala sie isc umyc albo cos to wystawiam dziecko do jakiejs sali noworodkow i wtedy ide. Spanikowalam - musze dzisiaj ogladac filmki jak przewijac, jak karmic i co robic jak mi bedzie caly czas plakala :o boje sie takiej niestabilnej glowki - jak ja po CC chodzi mi o te pierwsze godziny zanim mnie spionizuja bede ja podnosic? Nie!! Tak nie moze byc - musze sie skupic i ogarnac - przeciez jakos musze dac rade? A ona do mnie AAA TREAZ SA KAMERKI TO SIE TAK MEZOM DZIECI POKAZUJE. Na oddzial mma nie zabierac zadnych podkladow, mleka, butelek to wszystko jest a ubranka tylko nawyjscie - najwiecej pieluszek jednorazowych i tetre. No i wszystko maz moze doniesc i zostawic przed wejsciem to mi podaja.

Ojaaa, kurde masakraa.. Dobrze że tu w Anglii będę mogła mieć męża przy sobie który albo spierdzieli ze szpitala albo zemdleje 😂😂😂

reklama
Czy ktos mi moze powiedziec skad mam wiedziec czy dziecko jest juz najedzone? I jak czesto i dlugo sie to robi? Czy ja to czuje ze ona ciagnie tego cyca i ze napewno leci mleko? I jak czesto sie przewija i zmienia pieluszki? Co godzine? Czy jak tylko ma mokro to od razu? O co chodzi z ta cala smulką ? JPRDL czy po tym karmieniu piersia trzeba ja od razu pionizowac tez zeby jej sie odbilo? Bede tam zdana tylko na siebie - ja chyba oszaleje ;(

Do góry