reklama

Kto po in vitro?

Lekarki mnie zbadały, mały żyje, worek owodniowy pełny ale cały czas silnie krwawie. Nie widzą źródła krwawienia, nie dały mi nic innego oprócz paracetamolu, a czuje lekkie skurcze.... Nie wiem skąd ten krwotok... zostaje tu na noc ale boję się cholernie jak kto się skonczy i czy krwawienie się zatrzyma... to dopiero 14t3dni a ja już czuje ruchy, przynajmniej tonie uspokaja .... Ale tyle krwi dawno nie widziałam...krwawie tak od 4 godzin , karetka mnie z domu zabrała... oni mi nawet dopochwowego usg nie zrobili , w Anglii mają inne procedur.. zbadała mi szyjkę ręcznie mówi że zamknięta.. Czy to możliwe aby pękł mi krwiak i tak długo się że mnie lało?? Do tego ból....
Biedna... Tyle stresu Cię to kosztuje [emoji85] ważne, że mały jest się nie poddaje! Mam nadzieję, że się tam Wami odpowiednio zaopiekuja[emoji120][emoji120][emoji120]

reklama
Dziewczyny, powiedzcie mi czy miałyście/ macie mdłości kiedy są zbyt duże przerwy między posiłkami? Ok 18:30 zjadłam kolacje No i właśnie mąż mi musiał zrobić kanapkę bo znów się zaczęły 🙄

Dziewczyny, powiedzcie mi czy miałyście/ macie mdłości kiedy są zbyt duże przerwy między posiłkami? Ok 18:30 zjadłam kolacje No i właśnie mąż mi musiał zrobić kanapkę bo znów się zaczęły [emoji849]
Tak. Najlepszym sposobem na mdłości jest jedzenie malych porcji, ale czesto. Glod bedzie wzmagal mdlosci. Miej cos pod reka na rano, migdały czy cos, zeby w razie "w" zjesc zanim sie podniesiesz.

Hej dziewczyny. Jestem po 3 stymulacji w Invikcie w Gdańsku. Moje wyniki są ok, z tarczycą w porządku amh ok. Mąż ma trochę mało ruchliwe plemniki, ale robiliśmy separację i do zapłodnienia brali te najlepsze. 2 pierwsze protokoły najpierw antykoncepcja, potem menopur i gonapeptyl, w 2 podejściu też aromek. Udało nam się uzyskać 1 słaby zarodek, ale po transferze nie było ciąży. Ostatnia stymulacja była zaczęta po mojej naturalnej owulacji, tylko menopurem i luteiną dopochwową. Mieliśmy 30 pobranych pęcherzyków, z czego 21 komórek jajowych, 11 zapłodnionych nieprawidłowo, a reszta jak zwykle padła później. Znowu zostaliśmy z niczym. Mieliśmy teraz mieć stymulację po stymulacji, bo to miało dać teoretycznie mniej komórek, ale lepszej jakości. Ale złapałam Covida i wszystko przepadło 😭 jestem załamana. Embriolog twierdzi, że przyczyną są słabe komórki jajowe. Może macie z własnego doświadczenia jakieś pomysły co robić dalej? Może coś przeoczyliśmy? Z góry dzięki za odpowiedzi!

Hej dziewczyny. Jestem po 3 stymulacji w Invikcie w Gdańsku. Moje wyniki są ok, z tarczycą w porządku amh ok. Mąż ma trochę mało ruchliwe plemniki, ale robiliśmy separację i do zapłodnienia brali te najlepsze. 2 pierwsze protokoły najpierw antykoncepcja, potem menopur i gonapeptyl, w 2 podejściu też aromek. Udało nam się uzyskać 1 słaby zarodek, ale po transferze nie było ciąży. Ostatnia stymulacja była zaczęta po mojej naturalnej owulacji, tylko menopurem i luteiną dopochwową. Mieliśmy 30 pobranych pęcherzyków, z czego 21 komórek jajowych, 11 zapłodnionych nieprawidłowo, a reszta jak zwykle padła później. Znowu zostaliśmy z niczym. Mieliśmy teraz mieć stymulację po stymulacji, bo to miało dać teoretycznie mniej komórek, ale lepszej jakości. Ale złapałam Covida i wszystko przepadło 😭 jestem załamana. Embriolog twierdzi, że przyczyną są słabe komórki jajowe. Może macie z własnego doświadczenia jakieś pomysły co robić dalej? Może coś przeoczyliśmy? Z góry dzięki za odpowiedzi!
Hm... Nie wiem co Ci napisac bo do końca się nie znam. Ale według mnie zmień klinikę i lekarza! Na początek powiedz jakie masz amh? Ja przy pierwszej stymulacji rok temu mialam 4,66 wychodowalam 16 Osteocytow z czego 11 się zaplodnilo prawidłowo. Do 5 doby dotrwały tylko 3 z czego jeden nie przyzyl mrożenia 😔 druga stymulacja inne leki, większą dawka i z 11 Osteocytow w trzeciej dobie mialam 9 pięknych komórek (jutro się okaże ile zaplodnili w 5 dobie)

A robiliście genetyke, kariotyp? Twoja i meza?

Hej :) samopoczucie ok jednakże zaczynam się bardzo niepokoić, jutro idę do szpitala na zaloznie szwu :( i strach mnie oblatuje coraz większy.. Dzis rowno 14tc z usg. Maly musi sobie poradzić.. Już nawet co do imienia się cudem dogadaliśmy ale jeszcze ten szew cholerny...
Chłopiec będzie? Jakie imię wybraliście? ❤️Dasz radę. Dacie radę!!! ✊✊✊Dobrze, że działasz zawczasu z tym szwem. Dżizas, ale się mega cieszę, że już na tym etapie jesteś. Teraz to już byle wytrwać fo końca. Trzymam kciuki bardzo, bardzo mocno ✊✊✊🥰🥰🥰

Ostatnia edycja:
reklama
Hm... Nie wiem co Ci napisac bo do końca się nie znam. Ale według mnie zmień klinikę i lekarza! Na początek powiedz jakie masz amh? Ja przy pierwszej stymulacji rok temu mialam 4,66 wychodowalam 16 Osteocytow z czego 11 się zaplodnilo prawidłowo. Do 5 doby dotrwały tylko 3 z czego jeden nie przyzyl mrożenia 😔 druga stymulacja inne leki, większą dawka i z 11 Osteocytow w trzeciej dobie mialam 9 pięknych komórek (jutro się okaże ile zaplodnili w 5 dobie)
Nie powinny być oocyty? Osteocyty są w tkankach kostnych.... 😉

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry