motylek24
Fanka BB :)
Niestety to nie jaDziewczyny, która z Was pisała, że ładnie schudła odkąd przeszła na 3 posiłki bez żadnego podjadania, chciałabym się poradzić na priv... To Ty @motylek24 ?

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Niestety to nie jaDziewczyny, która z Was pisała, że ładnie schudła odkąd przeszła na 3 posiłki bez żadnego podjadania, chciałabym się poradzić na priv... To Ty @motylek24 ?
Ja jestem na 4 posiłkach nie wiem czy ładnie bo 12 kg w rok . Z wagi 62 do 50 .Dziewczyny, która z Was pisała, że ładnie schudła odkąd przeszła na 3 posiłki bez żadnego podjadania, chciałabym się poradzić na priv... To Ty @motylek24 ?
Mam nadzieję, że Ci się uda, trzymam kciuki!Niestety to nie jaschudłam 2.5 kg.....dieta u mnie działa. Staram się jeść z niskim indeksem glikemicznym ale nadal jestem na 4 posiłkach. Dążę do 3 dziennie bez podjadania i picia kawy pomiędzy. Właśnie wracam od diabetologa, glukometr i do dzieła.....za dwa miesiące ważenie i chwila prawdy.
Ty jesteś w ciąży, więc nie mogę się porównywać do Ciebie... Ja jestem po prostu tłuścioch...Ja jestem na 4 posiłkach nie wiem czy ładnie bo 12 kg w rok . Z wagi 62 do 50 .
Teraz dołożyłem 1 posiłek- owoce no i jeszcze niestety podiadam cukier ....
Ale nie jest źle 27 tc 5 kg na plusie
W mojej klinice nie prowadzą ciąży, wiec od 6 tc miałam już normalnego ginekologa. Do kliniki chodziłam do 8 tc, wtedy rozpisał mi schodzenie z leków do 11tc. W 12tc nie brałam już żadnych leków. Dla mnie zresztą i tak najważniejsze było to, żeby mój lekarz pracował w szpitalu w którym chcę rodzic. Okazało sie to szczególnie ważne teraz gdy w Gdańsku zostały tylko 2 szpitale z porodówkami, resztę poprzekształcali. Wiec zdarza sie że wywożą kobiety za miasto na poród.Dziewczyny czy któraś z was oprocz do kliniki chodzila jeszcze do innego lekarza jak byla w ciąży?
HejDziewczyny czy któraś z was oprocz do kliniki chodzila jeszcze do innego lekarza jak byla w ciąży?
Według mnie za dużo. Chyba że porcje głodowe a za ppslek liczysz kostkę gorzkiej czekolady. Taka dieta to wieczny głód....byłam na takiej w pierwszej ciąży np. śniadanie serek wiejski, pomidor plus mała kromka pieczywa z niskim IG. Potem drugie śniadanie małe jabłko. Obiad kurczak gotowany, cały ziemniak i surówka. Podwieczorek jakaś sałatka. Kolacja jajka plus warzywa. Przykładowy jadłospis w mojej pierwszej ciąży.Mam nadzieję, że Ci się uda, trzymam kciuki!
Też przeszłam na dietę z niskim IG, mam 5 posiłków, ale nie wiem czy to nie za dużo... Mam problem z jedzeniem 5 razy, więc rozkładam sobie drugie śniadanie jako deser do obiadu i kolacji... A diabetolog mówił Ci żeby kawy nie pić między posiłkami? Ale kawy z mlekiem i z cukrem czy żeby w ogóle nie pić, nawet czarnej? A co z herbatą? Bo wodę to chyba można bez ograniczeń...