reklama

Kto po in vitro?

reklama
A tak zapytam pod siebie... Czy relanium przed transferem jest w porządku? W sensie wzielabym sobie na stresa... Tylko nie wiem czy można.
Kochana ❤️ To cudowny dzień . Nie stresuj się 🥰 bądź szczęśliwa ze doczekalas tego dnia i wreszcie zaczyna się cudowna przygoda - stresować będziesz się później . Tym dniem powinnaś się cieszyć na maksa i podejść na luzie . 💪💪💪

Kochana ❤️ To cudowny dzień . Nie stresuj się 🥰 bądź szczęśliwa ze doczekalas tego dnia i wreszcie zaczyna się cudowna przygoda - stresować będziesz się później . Tym dniem powinnaś się cieszyć na maksa i podejść na luzie . 💪💪💪
Ja wiem, tylko, że ja od małego na pełnym stresie - w domu nie było kolorowo... nadnercza pracowały na pełnych obrotach, dopiero jak sie wprowadziłam trochę ze mnie zeszło ale cały czas mam w sobie panike i np teraz podchodzę na luzie i bez stresu ale czuje, że mnie dopadnie. Czasami w sklepie się stresuje żeby sie o cenę czegoś zapytać a czasem opierdole kogoś bez mrugnięcia okiem bez żadnego stresu więc jakby to powiedzieć... jestem dziwna 🤣😋

Wiem, że to cudowny dzień i będę szczęśliwa tylko się martwię, czy mi znowu sie zapalnik w dupie nie odpali i będę się cała trząść 😬

jest napisane coś takiego na dole :
Badanie kariotypu nie wykrywa zmian submikroskopowych, mutacji punktowych oraz mozaikowości niewielkiego stopnia.
Kariotyp 46, XX.
Czyli jest dobrze wszystko?
Taaaaak, wszystko w porządku tak jak powinno być. Wiem co mówię, ja miałam coś w podobie napisane i mi dawała wynik genetyczka do ręki i od razu mówiła, że super a ja pytałam czy na pewno a ona, że tak ☺

Jest odwrotnie na długim protokole jest więcej komórek. Krótki zaleca się przy niskim AMH bo mało reaktywna przysadka i gdy jest duże ryzyko hiperki. Ja miałam długi i lekką ręką było około 20 kumulusow. Na krótkim bardzo się gimnastykowali bo było mniej komórek zrekrutowanych i większe dawki. Długi protokół tez jest dobry przy endometriozie, można wyciszać długo przysadkę gonapeptylem, dobry jest tez moim zdaniem przy PCOS, bo tam masz wysokie poziomy hormonow i androgenów tez. W mojej klinice wszyscy idą długim, niby lepsze jajka są. I jak zwykle menopur nie gonal bo to syntetyk... myśle, ze pierwsze in vitro jest jak gra wstępna nie zawsze wszystkim wszystko pasuje :-)

Tak mi to lekarz przedstawiał ;)

Ja mam niskie AMH a jednak idę długim...

Dzięki :D Dobrze wiedzieć, że znów bez szans :P

Kurde u mnie też tak zawsze było że różnej wielkości. A może twoja klinika robi IVM czyli dojrzewają komórki w labie. Ciężko coś doradzić, ja osobiście chciałabym wiedzieć dokładnie jaki rozmiar mają pozostałe komórki i ile ich jest, bo może warto poświęcić te największe żeby dojrzeć pozostałe 🤔
Który dzień stymulacji dziś masz? Ile zazwyczaj trwały poprzednie?
U mnie po 3 stymulkach wychodzi na to, że muszę mieć 12 dni to wtedy jest najwięcej dojrzałych.
Moje wszystkie stymulacje trwały 9 dni, 11-byla punkcja.
A dziś mam 10 dzień stymulacji. Kurde, byłam w takim szoku z tymi 3 pęcherzykami i nie pamiętam ile było tych mniejszych.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry