reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Tak. Miałam 3 stymulację.
1 -3 komórki-2 blastki.
2- 9 komórek-5 blastek
3-3 komórki-3 blastki.
Proponuje ci bardziej zainwestować w jakość komórek i procedury do selekcji nasienia. Separację, famsi by uzyskać jak najwięcej zarodków z małej ilości pęcherzyków.
Czasami stymulacja jedqn po drugiej daje lepsze efekty. Niestety nie jesteśmy w stanie tego przewidzieć.
Żadnych dodatkowych procedur mi nie proponowali, bo nasienie męża było bardzo dobre, więc koniec końców nie było nawet konsultacji z embriologiem, a miała być darmowa 🤷 a jak można poprawić jakość komórek? Suplementów brałam ostatnimi miesiącami garściami. Pewnie to kwestia tej endometriozy, że te komórki takie niepodatne. A w jakiej jesteś klinice?

Invicta jest dla mnie chyba zbyt skomplikowana [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] ja mam zawsze USG robione przez swojego lekarza Jak byłam na jednej wizycie w Gyn.centrum to właśnie strasznie mi nie pasowało że jeden lekarz prowadzący ale w klinice jest góra 2 razy w tygodniu i jak trzeba to do innego zapisują A ja tam wole ja mnie jeden już ogląda [emoji51][emoji51][emoji51]
powiem tak. Też wolę jak jeden lekarz mnie ogląda. I mam prowadzącego ale zdarzają się sytuacje losowe... I nie ma możliwości wizyty u swojego lekarza a jest dc lub ds konkretny i wyboru nie masz... teraz problem bo sezon urlopowy... Więc dr poszla na 2 tyg urlopu. Mialam wybór oczywiście czekac ze stymulacja 2 tyg czy zacząć z nią A kończyć z kimś innym... A że czas nagli nie miałam ochoty czekać...
Gdybym mieszkała bliżej Gdańska to miałabym wizyty u dr z usg... Ale mieszkam w Białymstoku więc jest jak jest... usg u położnej w Wawie, konsultacja zoom Gdańsk...

mówię Ci ledwo się zaczęła wizyta A sie skończyła. Powiedziała na dzień dobry ze za małe pecherzyki, największy 14mm reszta z potencjałem i przedłuża stymulację i zgłosić się na hormony i usg 1.07 do Słupska. Mówię jej że ja do Wawy wolę bo mam tam bliżej z Białegostoku. A ona że w takim razie umówi mnie do Słupska. Mówię że Słupsk dla mnie jescze dalej A ona że jakiś lekarz ze Słupska jeździ do Białegostoku i może to faktycznie rzut beretem 🤦‍♀️ oj geografia sie kłania....
W zleceniu napisała do której lab pracuje w Gdyni i w Słupsku....🤦‍♀️🤦‍♀️
A to jak przyjmować leki i jakie dawki dostalam po 20min na maila od położnej! Więc już nic dopytać nie można było dr bo tylko maila dostalam... masakra!
Dżizas tyle kasy się płaci za wizyty i takie masakryczne traktowanie 🤬

Dżizas tyle kasy się płaci za wizyty i takie masakryczne traktowanie 🤬
bo dr w zastępstwie.... z Gdyni A my leczymy sie w Gdańsku. Oni pomiędzy swoimi pacjentami obrabiaja czyichs pacjentów. Im nie zależy podejrzewam....

Jak ostatnio do Wawy zajechalam na badania na 1ds to pytala mnie czy my w Słupsku. Mówię że nie. Że w Gdańsku. Na co usłyszałam " aaa czyli u nas to takie goscinne występy " ....
Ale opiekunka powiedziała że jak trzeba sie w urlopach ogarnąć i zastępstwa to wtedy kliniki Invicty z Polski już się lubią...

reklama
Do góry