A wcześniej było FAMSI? Ja bym pogadała z embriologiem bo oni znają najlepiej te procedury. Skoro macie powyżej 10 mln/ml to warto spróbować bo fragmentacja jest duża. U nas rezultaty widać już przy FAMSI samym, ale niestety przy krypto nie da się zrobić separacji. A mąż miał kariotyp robiony? Jak poprawny jest to tylko fragmentacja psuje tutaj, chyba ze zarodki w 3 dobie nie są książkowe to wtedy trzeba przyjrzeć się i komórkom jajowym. Standardem są poprawne zarodki w 3 dobie a potem brak rozwoju i kilka blastocyst z wielkiej puli ładnych zarodków. Bo w 4 dobie wchodzi genom zarodka.
Pytanie jest czy warto robic obie rzeczy? Czy się opłaca? Opłaca to napewno nie bo jezeki dofinansowanie jest to czasem warto odłożyć kasę na kolejną procedurę. No, ale podwójna selekcja moze być strzałem w 10 u was.. wydasz teraz 1000 plus ale w końcu będzie ciąża

chociaż 18% to duzo. U nas zlecano obie rzeczy ale jak mówiłam tylko FAMSI mogło być. Pytanie jak u was z ruchem postępowym A ? Bo jeżeli jest słabo to brac wszystko co się da… bo to ruch A a nie ilość i reszta parametrów definiuje powodzenie in vitro. Im więcej szybkich pływaków tym większe szanse ze są poprawne plemniki. Najgorzej gdy ruchu A nie ma albo jest niski %.