reklama

Kto po in vitro?

reklama
Napewno da rade nasienie,u nas z biopsji kilka plemników i trwa hodowla zarodków
Tylko że u nas niby tych plemników dużo ponad normę ale 100%wady główki i ruszać się nie chcą za bardzo do przodu. Więc zaczęliśmy suple bo nasienie dawcy nie wchodzi w grę dla mojego. Podjęliśmy walkę o polepszenie nasienia i jestem jeszcze dużo przed wami, ale żeby nas chociaż do tej możliwości z czymś dopuścili. Czekamy na kariotypy też...i drżę czy to nie czynnik jakiś genetyczny powoduje

No coś Ty pierwsze słyszę o tym czyli jeśli ja mam 1,9 TSH to dupa jest?
podobno u kobiet w ciąży od 2,5 powinni poszerzyć diagnostykę , jeśli n ie ma ciąży to chyba do 5 jest norma , tak mi się wydaje że kidyś czytałam
[/QUOTE]
Optymalne jest 1,5 do zajścia w ciążę . Im mniejsze tym lepsze ale też żeby nie było za małe ... Tak mi wszyscy lekarze mówili

No proszę 🥰
Mój lekarz spisał zarodek na małe szanse
A ja tak myślę o nim 🥰
ja swego czasu duzo czytałam o kategorii C na forach zagranicznych bo na polskich niewiele znalazłam. Po pierwsze to ocena embriologa na dany moment, nie wiadomo jak będzie za jakiś czas a po drugie kategoria C może , ale nie musi oznaczać mniejszych szans na implantację. Ale to nie znaczy, że z dzieciątkiem jest coś nie tak. U mnie pierwszy transfer z 3BB nieudany a córcia z kategorii C mości się w brzuszku (16tc) :-)

U mnie też czynnik meski i z pierwszego transferu ( właśnie miałam podane 2 trzydniowe) mam córkę. Jak wróciłam po rodzeństwo to zostały mi 2 blastki I 2 zarodki trzydniowe. Po dwóch nieudanych transferach z blastkami tez miałam takie myśli, że może muszę mieć trzydniowe I na dodatek może 2 jak miałam za pierwszym razem. Ale na 2 nie chciał się zgodzić lekarz bo miałam cc. Trzeci transfer miałam podany trzydniowiec i też lipa. A że te 2 trzydniowe miałam zamroxo e razem to drugi doktor zaleciła trzymać do blastki I był ponownie mrożony Szczerze byłam zrezygnowana, a tu ten ostatni zarodek dal nam ciążę. Ogólnie za tym ostatnim razem miałam cykl naturalny, a wcześniej sztuczne i tak myślę czy to u mnie nie miało wpływu.
U mnie też ostatni zarodek zaimplementował się w cyklu naturalnym. Zaczynam 38 tc ☺

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry