reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Hej Dziewczyny...
Melduję się po transferze...jesteśmy już razem....i oby na kolejne 9 miesięcy:tak::tak::tak: Lekarz powiedzial, ze jest bardzo ladny blastuś...nawet Pani embriolog tak stwierdzila....podano mi jednego bąblusia....widzialam wszystko na monitorze...w sensie cewnik...myslalam ze cos będę czula, a tam nic, nawet się nie zorientowalam jak bylo po:p
Lekarz kazał robić test 9 dpt.....chyba osiwieje do tego czasu..:p
Generalnie czuję się tak samo jak przed transferem....:p
I tak zastanawiam się...co ja mam teraz robic tak wogole?:szok::-D Jak mogę dzieciątku pomóc..?? a i mam brac 3 globuli dopochwowe progesterony dalej...ale tak jak czytalam Was, to robilyscie badanie hormonu...po co??
YogoA Ty Kochana się nie stresuj...to nie jest wskazane...ważne ze coś tam się dzieje, i na pewno będzie beta ładnie rosła:tak::tak::tak::tak:

Aaaa i zapomnialam...8 przetrwalo do blastocysty...tyle też idzie na zimowisko:)

Ostatnia edycja:
reklama
Martka273 - progesteron miałam na myśli progesteron ( takie czopki dowcipne). Za pierwszym podejściem je brałam, a w ostatnich dwóch biorę odpowiednik czeski - utrogestan. Jedno i drugie to jest progesteron w czystej postaci ( w Polsce niestety niedostępny). Oprócz tego brałam duphaston właśnie 3 x 1, a potem nawet 4 x 1, zaś dowcipnie na początku utrogestan 3 x 1 ( to jest 100 mg progesteron), a potem 3 x2 po badaniu progesteronu. A odnośnie badania progesteronu to sens jest. Możesz zapytać się dziewczyn, którym się udało ( np. madzialenak- sama zbadała sobie progesteron i zwiększyła dawki tabletek i może dzięki temu ma swojego kochanego Sebka teraz ze sobą).

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny. Za tydzień mam pierwszą wizytę w Gyncentrum i zaczynam pomału przygotowania do drugiego ivf-icsi. Listę pytań już przygotowałam, min o embryo gelu, scratchingu endo, badania immunologiczne oraz histero.
Wysłałam zapytania na forum emriologicznym Novum i do prof. Sz na forum Nasz Bocian odnośnie mojej sytuacji. Porównam ich wstępne zalecenia z tym co powie mi dr w Gyncentrum.
Do pierwszego ivf podchodziła z tSH rownym 2,97. Prof R powiedział że jest w normie:confused: ale po wizycie u zwykłego gina dostałam zalecenie zbicia go euthyrox 25, ostatnio miałam 2, ale biorę caly czas tabletki i może do ivf spadnie do 1:baffled:
Nie wiem tylko jak skontrolować TSH, czy wzięta tabletka na czczo nie zakłóci wyniku:confused: wiecie coś na ten temat?
Zaczynam się bać tej procedury:zawstydzona/y:jak sobie przypomnę siebie po porażce to się cała spinam:-(

Gizas
ja biorę euthyrox i wiem, że jak chcesz zbadać tsh to tego dnia nie brać tabletki lub wziąć po pobraniu krwi.

Yplocka- strasznie mi przykro:( zbieraj enegie i nie poddawaj sie,

Molla- po cichutku gratuluje!!!!!!!!!!!!

Jogo- rowniez wielkie gratulacje, beta na pewno bedzie przyrastala w zawrotym tepie:)

Iksia- to juz jestes w ciazy- gratulacje:)

ja juz po pierwszym podgladanku i mam po 4 pecherzyki na kazdym z jajnikow ale jeszcze male od 6-10 mm, nastepne podgladanie w piatek.

z nowowsci to chce poinformowac, chociaz pewnie zadnej z nas ten lek juz sie nie przyda:) we wrzesniu wprowadzaja do polski lech z wloch i nazwie INOFOLIC- pomaga on leczyc skutki PCOS a co wazniejsze dla nas poprawia jakosc komorek jajowych.

Madzialenak, robię jak lekarz kazał, biorę ją już 8 dni. Nie wiem jakie ona ma działanie i znaczenie( zawsze przy inseminacjach brałam na pękniecie 36 godzin przed ale całą ampułkę). Sama się zastanawiam? Czyli biorę przed transferem 5 dni i po 4 dni. Biorę też clexane i duphaston, luteine, encorton i acard.

Malinuś jestem po prostu ciekawa dlaczego się bierze ovitrelle po transferze :-) trzeba ufać lekarzowi i jak karze to trzeba brać :tak:

Ikasia - super :-).... można kochana powiedzieć, że już jesteś w ciąży :-) A hormony to po to bada się, żeby pomóc organizmowi - niektóre dziewczyny mają oprócz progesteronu badany estradiol. Ja miałam tylko progesteron. Chodzi o to, żeby pomóc organizmowi gdyby nie wytwarzał mimo leków odpowiednich dawek hormonów. No i żeby móc zwiększyć dawki leków.

kinga no czytała, czytałam, ale 12 tabletek luteiny na dzień to chyba bardzo duża dawka, z czego tu zwiększać?a jak do tego wezmę dupka, a on nie jest wykrywalny we krwi, to raczej mało progesteronu nie będzie.Sama nie wiem...

Kinga_1 a kiedy powinnam zbadać ten progesteron? Bo tak szczerze, to lekarz nic mi na ten temat nie mowil....i zastanawiam sie czy robic wogole...i się nakręcać....
Biore 3 globulki dopochwowo....

reklama
Martka273 - z tego co pamiętam to gotadora brała luteiny po badaniu progesteronu chyba 3 x 6 ( no i jej jak widać się udało), a któraś z dziewczyn nawet jeszcze więcej. Poza tym każdy organizm jest inny, więc to, że ktoś bierze 3 x 1, a ty musisz nawet np. 3 x 8 jest bez znaczenia. Oby było skutecznie tylko.

Do góry