reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Matko jedyna, współczuję Ci tego czekania. Glupialam z tą ovitrella kiedy beta jaka powinna być, czy już jej nie ma. Ty to już w ogóle masz zagawostkę. 🙃

Gdyby cierpliwość rosła w tabletkach na kwiatkach 🙉
No dokładnie. Oszaleć można było. Lekarz mówił że po pierwszej becie to zastrzyk więc się nie sugerować, druga niby miała być mniejsza od pierwszej bo wtedy były już śladowe ilości Ovitrelle i dopiero 10 dpt oficjalne potwierdzenie. Chociaż u mnie na szczęście szybciej się okazało bo chyba bym oszalała z tym czekaniem 🤪

Co do tabletek... To u mnie z tymi dawkami rośnie tylko mega spadek energii [emoji85] może prześpię ten czas oczekiwania [emoji6][emoji6][emoji6]

PS. Taka mam profesjonalna rozpiskę bo się gubiłam [emoji41] Zobacz załącznik 1311114
Też miałam rozpiskę swoją. Wisiała na lodówce i skreślam co w danym dniu brałam i czy rano czy wieczorem 😂 dlatego teraz chciałam możliwie jak najmniej. Źle się czułam po tych lekach. Teraz biorę tylko witaminy kwas foliowy i neoparin.

Wgl w mojej aptece ich mają jak na lekarstwo. Ponoć coraz ciężej o dostępność w hurtowniach. Przeraża mnie to. Muszę po heparynę na centrum jechać 🤪

No dokładnie. Oszaleć można było. Lekarz mówił że po pierwszej becie to zastrzyk więc się nie sugerować, druga niby miała być mniejsza od pierwszej bo wtedy były już śladowe ilości Ovitrelle i dopiero 10 dpt oficjalne potwierdzenie. Chociaż u mnie na szczęście szybciej się okazało bo chyba bym oszalała z tym czekaniem 🤪
Mnie teraz mówiła, że w 7 dpt po połówce raczej nie powinno w ogóle być.

Też miałam rozpiskę swoją. Wisiała na lodówce i skreślam co w danym dniu brałam i czy rano czy wieczorem [emoji23] dlatego teraz chciałam możliwie jak najmniej. Źle się czułam po tych lekach. Teraz biorę tylko witaminy kwas foliowy i neoparin.

Wgl w mojej aptece ich mają jak na lekarstwo. Ponoć coraz ciężej o dostępność w hurtowniach. Przeraża mnie to. Muszę po heparynę na centrum jechać [emoji2957]
Ja z neoparinem problemu nie miałam jedyny to taki, że ja 100% ceny place [emoji85]ale wczoraj Progesterone Besins i Cyclogest musiałam zamawiać [emoji85] No ale Słupsk to małe miasto więc może dlatego.
W Gdyni naprzeciwko Invicty zazwyczaj mają wszystkie leki.

Za tydzień. Łooo matko. Trochę to kosztuje, ale też jednak się zdecyduje. Czekam na wizytę i będę umawiać.

Dolegliwości są, z tym posmakiem nie daje sobie momentami rady 🤢🤢 i jem tak dużo! Boże jak ja dużo jem.
Pamiętam ten posmak, taki jakbym miała wymiociny w buzi, był on gorszy niż nudności, no i cały czas musiałam coś podgryzać,bo inaczej zwrot gwarantowany🤢

Dziewczyny, a czy Wasi lekarze z kliniki rekomendują szczepienia przed ciąża? Ja nie jestem zaszczepiona, od początku byłam na nie, ale waham się teraz, chodzi o dziecko, gdybym zaszła w ciążę. Czy dużo z Was jest zaszczepionych w ciazy? Zastanawiam się nad Moderną lub Pfizerem, ale boję się powikłań 😒

Ja się zaczynam męczyć z luteina podjęzykowa.... Wcześniej nie było problemu a teraz.... Nie wiem ile dam jeszcze radę 🤣
Ja to miałam jazdy z progesteronem besins, tym doustym, konsystencją przypominal lek dopochwowy. I nie mogłam się przemoc, żeby go połknąć, bo od razu cofało mi się wszystko.

reklama
Dziewczyny, a czy Wasi lekarze z kliniki rekomendują szczepienia przed ciąża? Ja nie jestem zaszczepiona, od początku byłam na nie, ale waham się teraz, chodzi o dziecko, gdybym zaszła w ciążę. Czy dużo z Was jest zaszczepionych w ciazy? Zastanawiam się nad Moderną lub Pfizerem, ale boję się powikłań 😒
Ja się szczepilam przed stymulacją

Do góry