reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ale obie mają tą samą substancje czynną : Enoksaparyna sodowa.
Mogą się różnic dodatkami - rozpuszczalnikiem itp. I to może spływać na biodostęonosc, ale moim zdaniem chodzi o cenę. Neoparin jest tańszy bo nie chodzą przedstawiciele po lekarzach a clexane jest bardzo rozreklamowany. Chyba, ze jest coś jeszcze ale sprawdziłam substancja czynna taka sama..
Tak zgadza się, po napisaniu posta też to wygooglałam. Co do ceny: ja Clexane mam na refundację więc koszt jest zupełnie inny niż bez ale nadal chyba wyższy niż Neoparinu z refundacją. Zatem wydaje mi się, że cena nie był wyznacznikiem aż takim u mnie.

Dziewczyny o co chodzi z heparyny że jest tak trudno dostępna? Ja cudem dostałam opakowanie neoparinu A muszę miec fraxiparyne bo teraz znowu muszę się kluc. Łukasz jeździł całe miasto i nawet w hurtowniach nie ma.

Tak zgadza się, po napisaniu posta też to wygooglałam. Co do ceny: ja Clexane mam na refundację więc koszt jest zupełnie inny niż bez ale nadal chyba wyższy niż Neoparinu z refundacją. Zatem wydaje mi się, że cena nie był wyznacznikiem aż takim u mnie.
Może być lepiej biodostępny z jakiegoś powodu. Te leki musza się czyms różnic bo są patenty. Jednak to nie powinna być tak rozbicia..

Oj zejdzie sie do transferu bo pgs i byc moze szczepienia w tzw miedzyczasie
A tak dla Ciebie żebyś zobaczyła jak to z tymi zarodkami jest… i ze niektórzy po prostu maja szczescie.
To zestawienie w artykule ile zarodków i „jakich” było zdrowych po badaniu. Są 3 wartości - piersza ile w tej populacji było zdrowych, ile się zaimplantowalo IR i ile się urodziło.
To jest tylko dla zarodków 4AA i 5AA nie np. 3AA bo one maja triszke gorsza statystykę i mimo AA mogą nie dojść do blastki 5AA ale nadal są piękne. Noni badanie tominimum 5AA w sensie stadium 4,5.
Tam te top zarodki zdrowe - 52,iR= 85,LBR= 64% ile się z nich urodzi (LBR)
Czuli na 10 zarodków 5AA tylko 52% jest poprawnych itp.
Czyli 10x52x85x64 = 2,79 czyli na 10 zarodków 4AA mamy urodzonych 3 dzieci …a z zarodków słabych jak 4BC, 5BC 17,77,59 czyli na 30 zarodków mamy 2 co się urodzą.
Czyli sukces na transfer zarodka AA to ok 30%
A w przypadku BC mniej niż 7%. Z czego te zarodki najczęściej nie dochodzą z 2 do 5BC.

Załączniki

• 22FBA2D6-D2BB-4DA2-89C5-E4A6DC13D6C7.jpeg
    22FBA2D6-D2BB-4DA2-89C5-E4A6DC13D6C7.jpeg
    59,2 KB · Wyświetleń: 82
reklama
Dziewczyny o co chodzi z heparyny że jest tak trudno dostępna? Ja cudem dostałam opakowanie neoparinu A muszę miec fraxiparyne bo teraz znowu muszę się kluc. Łukasz jeździł całe miasto i nawet w hurtowniach nie ma.
Szukaj na stronie" kto ma lek" , nie będziesz musiała latać po aptekach, jak znajdziesz na tej stronie to zadzwoń jeszcze do apteki i zarazerwuj sobie 😉

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry