reklama

Kto po in vitro?

reklama
Witam Was dziewczyny, mam pytanie - dziś 3 dc , mój progesteron wynosi 1,21. Czy dobrze rozumiem że transfer będzie odwołany? Miała któras z Was taka sytuacje? Lekarz jeszcze nie odp i się martwię że nic z tego w tym miesiącu :/
Lekarz kazał ci go badać tak wcześniej? Ja badam zawsze w 10 dniu cyklu, nigdy wcześniej. Może każe ci powtórzyć, myślę że jeszcze nic straconego. A jesteś na sztucznym czy naturalnym cyklu?

Tak, mój M. przeszedł komplet badań i preparatykę, ale nawet to nie pomaga, nasienie to nasze najsłabsze ogniwo :(

Jeśli chodzi o mrożenie nasienia to odradzano nam to - już teraz ledwie co "działają" z braku FSH, po rozmrożeniu nic by z nich nie zostało. Większą nadzieję lekarze wiążą z aktywizacją przysadki, już po leczeniu mojego M. Okazuje się, że brak/niedobór tego hormonu ma kolosalne znaczenie w naszej sytuacji. Jeśli już byśmy się na coś decydowali to pewnie na moje co półroczne badania AMH, a jeśli rezerwa zacznie widocznie spadać - zamrożenie jajeczek.

ALE...

CHYBA ZDARZYŁ SIĘ MÓJ CUD ❤️

Punkcję miałam w piątek o 8:00. W niedzielę koło 19:00 ten koszmarny telefon, że wszystkie trzy zapłodnione kropki nie dzielą się jak powinny. A wczoraj o 12:00... miałam transfer! W niedzielę o 19:00 kropki były: 2B, 2B, 1C. A rano w poniedziałek o 8:30 już 5B, 4B i 3C. Embriolog powiedziała, że morfologicznie są bardzo ładne, tyle, że leniwie się dzielą, ale okazały się nad wyraz waleczne i z punktu widzenia embriologa jak najbardziej dają szansę na ciążę. Od wczoraj w brzuszku mam 5B i 4B, hodowla 3C trwa. Nigdy w życiu nie przeżyłam takiego rollercoastera emocji. Ale, jak same powtarzacie, trzeba wierzyć do końca! Nawet nie wiecie jak bardzo jestem Wam wdzięczna za wsparcie ❤️

Mam nadzieję, że maluszki już ze mną zostaną. Od położnej wiem, że mam nie napinać mięśni brzucha, ale mam z tym problemy przy kładzeniu się/wstawaniu i siadaniu. Trochę panikuję, czy nie zrobię im krzywdy, ale z drugiej strony, skoro są takie waleczne to może poradzą sobie z nieporadną matką 😀 Przez najbliższe 2 tygodnie jestem na L4, więc będę wypoczywać. Czy z Waszego doświadczenia na coś powinnam zwrócić teraz szczególną uwagę? Wiem o nienapinaniu dolnej części brzucha i konieczności spożywania wołowiny, tłustych ryb oraz jak największej ilości białka odzwierzęcego.

Kochana, życie pisze przeróżne scenariusze, często dramatyczne i sama jestem tego najlepszym przypadkiem. Tak, jak piszą dziewczyny, trzeba wierzyć, że kropek został z Tobą i zostanie na całe 9 miesięcy! Ściskam Cię bardzo mocno! ❤️
Jak strasznie się cieszę 😘😘😍😍😍😍 nadal trzymam mocno kciuki!!!
Ja w pracy ledwo ogarniam tyle roboty. Nawet nie mam czasu jeść i do tego w domu mąż na kwarantannie, więc wychodzę z psem, zakupy, śmieci itd. Ale jeszcze 2 dni🙂

Lekarz kazał ci go badać tak wcześniej? Ja badam zawsze w 10 dniu cyklu, nigdy wcześniej. Może każe ci powtórzyć, myślę że jeszcze nic straconego. A jesteś na sztucznym czy naturalnym cyklu?
Chyba na sztucznym ( to mój 1 transfer więc jestem zielona) mam od dzisiaj estroferm.. lekarz odp że mam powtórzyć w 5 dc. I estroferm przyjmować.. dziękuję dziewczyny za odpowiedzi i pomoc

Witam Was dziewczyny, mam pytanie - dziś 3 dc , mój progesteron wynosi 1,21. Czy dobrze rozumiem że transfer będzie odwołany? Miała któras z Was taka sytuacje? Lekarz jeszcze nie odp i się martwię że nic z tego w tym miesiącu :/
Ja przed punkcją miałam 1,8. Tez się bałam, ze odwołają transfer. Mimo to normalnie się odbył. Przed samym transferem już niczego nie badali, a na bank było wyżej

reklama
Dziewczyny mam dwie sprawy.
Jedna to nurtuje mnie coś co olewają ginekolodzy, przez cały cykl mam biały nalot na bieliźnie. Tak jak w dni płodne tyle że mniej ale ogólnie jest tego sporo. Nie wiecie czy to ma związek z jakimiś hormonami ?

Druga sprawa to myślę żeby iść do bioenergoterapeuty. Ostatnio słyszałam historię takich znajomych znajomych co po wizytach u niego dziewczyna zawsze w ciążę a 6 lat się starali i wcześniej nic nie udawalo się.
Nawet dostalam namiar ale on dopiero będzie dostępny po listopada.
Wierzycie w takie niemedyczne metody ?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry